Iedereen is belangrijk!

Geplaatst op 10 april 2019 door Redactie

ROBOT: de associatie is onvermijdelijk, een robot is niet menselijk. Maar in dit geval ligt dat toch wel eventjes anders. Zeg maar gerust heel anders. ROBOT produceert vloerverwarmingsverdeelunits en levert onder andere Robot ruimteregelingen en Robot Floor vloerverwarmingsbuis. Al drie decennia lang een betrouwbare partner met kwalitatief hoogwaardige Nederlandse producten waarbij de focus ligt op de mens. Zowel als het gaat om de medewerkers als om de klanten. Niet voor niets luidt de slogan van het bedrijf ‘Made by Real Humans’. Altijd op zoek naar manieren hoe het anders kan, beter! En altijd een stapje extra willen zetten. Voor het optimale resultaat.

Enthousiasme en betrokkenheid

Hèlen Kiljan is salesmanager bij ROBOT. “Uiteindelijk draait het om de mensen. In onze optiek is iedereen belangrijk en levert eenieder op zijn of haar eigen wijze een bijdrage aan het succes van het bedrijf. Enthousiasme en betrokkenheid vormen daarbij het fundament. Uiteraard met kennis van zaken en met oog voor innovaties.”

Maatschappelijk betrokken ondernemen, ook op dat vlak blijft het niet bij mooie woorden. Zo vond de productie van Robot verdelers jaren plaats bij Avrès, de sociale werkplaats in Gorinchem. De invoering van de Participatiewet leidde ertoe dat de productie nu helemaal bij Robot ligt, met dien verstande dat alle medewerkers van Avrès nu voor Robot werken. “Het gaat om ongeveer 25 medewerkers. Stuk voor stuk trots dat ze deel uitmaken van ons bedrijf. Dat is goed voor hen en wij zijn er blij mee. Ook hier geldt: iedereen is belangrijk.”

Snel

ROBOT denkt mee met de klant en weet als geen ander dat, zeker in deze tijd, snelheid van handelen niet alleen een must is maar ook door klanten bijzonder wordt gewaardeerd. “Kijk, iedereen heeft het druk maar een klant wil snel weten waar hij aan toe is. Zo komen we bij een projectaanvraag zeer snel met een offerte en een legplan. En daar worden onze klanten blij van.”

Innovaties

Zoals het een moderne onderneming betaamt, kom je met enige regelmaat met innovaties. Chloë Haring, van marketing: “Onze producten worden steeds verder ontwikkeld en ook komen we met nieuwe producten, met daarbij de opmerking dat de vraag van de klant altijd leidend is. Ook al heb je een goed product, het kan altijd beter. Goed luisteren naar de markt is iets wat we bij ROBOT niet alleen zeggen maar ook doen.” Overigens geldt een en ander niet alleen voor de producten van Robot. Wat te denken van een nieuw ontwikkelde verpakking waarin de verdelers en toebehoren zitten. De producten schuiven niet meer door de verpakkingen, een hele aardige maar vooral nuttige vondst is de kartonnen boormal. Daarmee is het ophangen voor de installateur nog eenvoudiger geworden.

Next

Eind dit jaar introduceert ROBOT de Next. De Next verdeelunit is geschikt voor aansluiting op zowel hoge als lage temperatuur verwarmingsbronnen, zoals cv-ketels met hoge of lage aanvoerwatertemperaturen (70°C/40°C) en warmtepompen. De verdeelunit is verder voorzien van een inregelventiel welke het mogelijk maakt de vloer-retourwaterstroom in te regelen. En, dat mag opmerkelijk worden genoemd, de compacteverdeler is niet gemaakt van staal maarvan composiet. Voor koelen dus heel geschikt. Deze verdeelunit is er tot en met 8 groepen. Als eerste komt ROBOT dus met een composiet verdeelunit die uit één stuk is gemaakt (dus geen modulair opgebouwde verdeler) en voorzien is van een geïntegreerde pomp. Over innovaties gesproken.

Loyaal

Bij ROBOT werken 55 mensen. Hèlen Kiljan: “We doen het goed en dat heeft uiteraard, zo eerlijk moet je zijn, voor een deel te maken met de groeiende markt. Maar ook in de mindere jaren maakte ROBOT een sterke groei door. In dit verband hecht ik er aan om te benadrukken dat wij een groot loyaal vast klantenbestand hebben. Onze klanten weten bij ons waar ze aan toe zijn.” Duurzaamheid en kwaliteit bij ROBOT worden gewaarborgd door de ISO certificeringen 9001 en 14001.