Hybride warmtepomp? ISSO-kleintje helpt bij juiste keuze en ontwerp

Geplaatst op 15 juli 2022 door Redactie

Nu het kabinet heeft aangekondigd dat de hybride warmtepomp de standaard voor verwarmen wordt vanaf 2026, vraagt dat snel en eenvoudig om extra kennis onder fabrikanten en installateurs. Met het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen kunnen professionals de essentiële uitgangspunten nagaan voor een hybride verwarmingsinstallatie.

Het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen verscheen in augustus 2021. Het beschrijft verschillende combinaties van cv-ketels en warmtepompen, die samen de hybride warmtepomp vormen. “Dit Kleintje geeft installateurs snel toegang tot de meest relevante informatie in alle fasen van het installatieproject van hybride warmtepompen: de programma-, ontwerp, uitwerkings-, realisatie- en de beheerfase”, zegt Jos de Leeuw, projectcoördinator bij ISSO.

Meest gangbare types

Het Kleintje verheldert in welke situaties een hybride warmtepomp uitkomst biedt, en hij helpt bij de keuze van het type warmtepomp. Het ISSO-kleintje gaat vooral in op de meest gangbare types hybride warmtepompen: lucht/waterwarmtepomp – een split-unit met buiten- en binnenunit-, lucht/waterwarmtepomp – een monobloc systeem met een binnenmoduul-, en de ventilatiewarmtepomp. Ook wordt aandacht besteed aan de water/waterwarmtepomp met PVT-panelen als bron.

In gesprek met de klant

“Het ISSO-kleintje helpt je als installateur of adviseur ook om de klant zo optimaal mogelijk te adviseren, en ervoor te zorgen dat hij of zij geen spijt krijgt van zijn keuze”, vertelt De Leeuw. Daarom bevat het Kleintje vragen om met de klant te bespreken, zoals: wil hij of zij op termijn van het gas af? Gaat hij verbouwen of renoveren? Kan op een lagere temperatuur verwarmd worden?

Het ISSO-kleintje Hybride warmtepompen is te raadplegen via https://open.isso.nl/.


Reacties

Boukje

4 augustus 2022 om 09.10 uur

code van Menti werkt niet (meer)? Leek me leuk om mijn kennis te testen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement