Hüppe overgenomen door Aurelius

Geplaatst op 22 maart 2021 door Redactie

AURELIUS Equity Opportunities SE & Co. KGaA kondigt vandaag de overname aan van HÜPPE GmbH / Masco Corporation. De transactie zal naar verwachting in april worden afgerond en is onder voorbehoud van goedkeuring door de relevante antitrustautoriteiten. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

HÜPPE is een van Europa’s toonaangevende fabrikanten van douchewanden, douchebakken, wandpanelen en badkameraccessoires. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 470 medewerkers in dienst, verdeeld over twee productievestigingen in Duitsland en Turkije, evenals zes Europese verkoopafdelingen. In 2020 genereerde HÜPPE een omzet van ca. 70 miljoen euro, in lijn met vorig jaar. De goede ontwikkeling ondanks de coronapandemie weerspiegelt enerzijds een trend naar opwaardering van de badkamerruimte door de eindgebruiker en anderzijds de toenemende vervanging van badkamers door duurzamere en barrièrevrije doucheruimtes. HÜPPE staat voor innovatie, kwaliteit en klantenservice en is ideaal gepositioneerd om van deze trends te profiteren.

Samen met het managementteam is AURELIUS van plan om groei te stimuleren die verder gaat dan het bestaande productportfolio en klantenbestand. Bovendien zal AURELIUS operationele knowhow inbrengen om een duurzamere positionering van de groep te bereiken door efficiëntieverbeteringen in het aankoop- en productieproces. Deze solide standalone positionering zal de basis vormen voor toekomstige groei.

De transactie is een ander voorbeeld van de expertise van AURELIUS in de overnameprocessen van grote multinationale groepen. In de komende weken en maanden zal AURELIUS HÜPPE ondersteunen bij de afsplitsing van Masco Corporation op een zodanige manier dat een vlotte voortzetting van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten wordt verzekerd en dat HÜPPE zich als een onafhankelijk bedrijf kan vestigen.

"We zijn verheugd HÜPPE te verwelkomen als een sterk platform in de bouwmaterialensector. Last but not least vanwege de fundamentele trends van woninginvesteringen, duurzaamheid en een vergrijzende samenleving zijn we overtuigd van de succesvolle ontwikkeling en kijken we ernaar uit om samen te werken met het managementteam van HÜPPE, om het bedrijf uit te breiden in de belangrijkste Europese markten ", aldus Matthias Täubl, CEO van AURELIUS Equity Opportunities SE
& Co. KGaA. “De overname van HÜPPE is een klassieke AURELIUS-transactie in termen van omvangen algemeen kader. We werken intensief aan het uitbreiden van onze investeringsfocus naar grotere deals en co-investeringen als uitbreiding van onze financieringsstrategie. ”AURELIUS werd geadviseerd door Luther (Legal) en WTS (Tax).

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement