Huisautomatiseringssysteem in optima forma

Geplaatst op 07 augustus 2017 door Redactie

Martin Snijder woont met zijn vrouw sinds een aantal jaren in een zogeheten passieve woning. Aan de Bart Bokhorststraat 18 in Deventer. Een bewuste keuze voor duurzaamheid, om een bijdrage te leveren aan de noodzaak om milieubewuster te willen en kunnen leven. Een energie-arme woning maar met wel uiteraard een comfortabel en prettig binnenklimaat. Met onder meer dikke wanden, triple-glas en een uitgekiend klimaatbeheerssysteem. Na een paar jaar spreken we een zeer tevreden bewoner die altijd op zoek is en blijft naar verbeteringen. En al pratende komen we dan al snel op het terrein van de domotica.

“Je blijft nadenken over manieren hoe je, ook als het gaat om het regelen en aansturen van bijvoorbeeld verwarming, verlichting en beveiliging, nog slagen kunt maken. Ik kwam in contact met Jurgen Riethorst, directeur van RIHO Climate Systems en dat leidde er uiteindelijk toe dat we, fasegewijs, met de huisautomatisering aan de slag zijn gegaan.”

Martin pakt zijn tablet erbij en demonstreert hoe eenvoudig het systeem werkt. “Een kastje erbij in de meterkast en vervolgens kun je alles regelen met je tablet of je mobiel. Of het nu gaat om verlichting, de screens of de verwarming.” Op het tablet zien we een foto van de woonkamer. Martin tikt op de afbeelding van de screens en die gaan omlaag, zo simpel is het. Ook het aansturen van verschillende verwarmingszones is een fluitje van een cent.

Bewuste keuze

Draadloos aansturen, hoe eenvoudig kan het zijn. “Het bedieningsgemak is enorm.” Belangrijk voordeel van het systeem is dat je voor het installeren niets hoeft te slopen of breken. Er zijn inmiddels diverse systemen op de markt, maar Martin koos bewust voor Delta Dore, het systeem waar RIHO Climate Systems de distributeur/agent van is.

”Een kastje erbij in de meterkast en vervolgens kun je alles regelen met je tablet of je mobiel.”

“Dit is een integraal systeem waarbij alle mogelijk toepassingen gerealiseerd kunnen worden. En, ook van groot belang, een systeem dat mee kan groeien. Zowel op het gebied van je persoonlijke wensen als voor het doorvoeren van de laatste technologische ontwikkelingen.”

Meerwaarde installateur

Verder wijst Martin op de andere voordelen van Delta Dore: “Het is betaalbaar, je kunt stapje voor stapje steeds verder. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat het een betrouwbaar systeem is en ook is het heel compact. En dan hebben we uiteraard de mogelijkheid om alles op afstand te regelen. All over the world. Verder is het belangrijk dat je feed-back kunt geven. En dat gaat heel goed met RIHO.

“Belangrijk voordeel van het systeem is dat je voor het installeren niets hoeft te slopen of breken.”

De mogelijkheden nemen alleen maar toe, niet alleen voor de eindgebruiker maar ik denk zeker ook voor de installateur.” Wilbert Harmsen, van RIHO Climate Systems, knikt instemmend. “Het kunnen aanbieden van de mogelijkheden van een dergelijk huisautomatiseringssysteem levert voor de installateur een meerwaarde op. Mits hij er natuurlijk voor openstaat en bereid is om er kennis van te nemen. Het vraagt wel om een pro-actieve opstelling waarmee de installateur in onze optiek meer handel kan genereren. De kansen liggen er zeker, maar je moet ze wel pakken.”


Delta Dore

We zetten de voordelen nog even op een rij: Delta Dore is een draadloos domotica systeem dat veilig en betrouwbaar is, geen schadelijke straling afgeeft, customized gerealiseerd kan worden en zeer eenvoudig te bedienen. Het is stapsgewijs en betaalbaar op te bouwen en geschikt voor nieuwe en renovatieprojecten. Meer comfort, minder energieverbruik en toepasbaar op nieuwe en bestaande apparaten. Meer weten? Neem eens een kijkje op de site van RIHO Climategate Systems en verbaas u over de mogelijkheden.

RIHO Climate Systems ontwerpt, fabriceert en installeert innovatieve klimaatsystemen die de complete energiehuishouding toekomstbestendig maken. Vooruitstrevend en duurzaam. Voor de installateur en eindgebruiker.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement