HP-M 25 i; de ‘geen-gedoe’ warmtepomp voor elk type woning

Geplaatst op 29 november 2019 door Redactie

Itho Daalderop heeft een nieuwe lucht/water warmtepomp; de HP-M 25 i. Deze warmtepomp staat al bekend als de ‘geen-gedoe’ warmtepomp voor elk type woning.

Met deze hybride warmtepomp kan bij woningen waar nog een goede cv-ketel aanwezig is een forse besparing op het gasverbruik worden gerealiseerd. Bovendien werkt deze met elk merk/type cv-ketel en bestaande radiatoren samen. De HP-M 25 i gebruikt de buitenlucht als energiebron, aangevuld met retourlucht van de normale ventilatie. Dat is dus makkelijk energielabelstappen maken zonder veel gedoe!

5x geen gedoe met de HP-M 25 i van Itho Daalderop:
1 Geen gedoe met bestaande installatie; werkt met elk merk/type cv-ketel en radiatoren, waardoor deze ideaal is voor plaatsing in bestaande woningen.
2 Geen gedoe met een buitendeel; de warmtepomp bestaat enkel uit een binnendeel dat direct naast de bestaande cv-ketel wordt geplaatst. Dus ook geen
   gedoe met ‘buitengeluid’.
3 Geen gedoe omdat geen F-gas handelingen verricht hoeven te worden.
4 Geen gedoe met plaatsen onder schuine dakhelling; met de speciaal ontwikkelde dakdoorvoer is schuin op het dakvlak boren (in lijn met de afvoerpijp) niet nodig.
5 Geen gedoe met overventileren; de warmtepomp gebruikt zowel buitenlucht als ventilatielucht.