House Energy Optimum (HEO)

Geplaatst op 05 juni 2019 door Redactie

Energiezuinig bouwen; dat wil iedereen tegenwoordig, maar de daadwerkelijke uitvoering daarvan is niet voor iedereen haalbaar. Ontwikkelaars en corporaties zien een grote financiële uitdaging in het duurzaam en energiezuinig bouwen. Het nieuwe bouwen wordt bovendien steeds complexer; hoe zijn alle bouwkundige en installatietechnische maatregelen het best op elkaar af te stemmen? Voor architecten en aannemers zijn dit vragen die niet eenvoudig te beantwoorden zijn. Zes A-merkleveranciers, waaronder Jaga, hebben de handen ineengeslagen om energiezuinig bouwen toegankelijker te maken voor alle partijen.

House Energy Optimum (HEO) is een geïntegreerd systeem dat is ontwikkeld door ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation, Kingspan Unidek en Ubbink. Dit nieuwe initiatief is ontstaan vanuit de vraag van architecten, ontwikkelaars, corporaties en aannemers om nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan BENG en NOM-eisen. Uitgangspunt voor HEO was het vinden van het optimum tussen bouwkundig én installatietechnische maatregelen. In het uitgewerkte HEO-systeem zijn alle energiezuinige bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd. Hierdoor worden energieprestatie, comfort én een gezond binnenklimaat gegarandeerd.

Energieprestatie garantie

Dit slimme nieuwbouwconcept is geschikt voor de meeste type nieuwbouwwoningen. HEO-woningen ontvangen een energieprestatiegarantie, waarmee (toekomstige) huizenbezitters de zekerheid hebben dat energiebesparende maatregelen juist worden uitgevoerd en dat deze gegarandeerd leiden tot een energiezuinige woning. De energiebesparende toepassingen worden onafhankelijk getoetst, gemonitord en geborgd.

Trotse medeoprichter

Jaga is trots om deel uit te mogen maken van het HEO-concept en zich te ontfermen over het binnenklimaat; koelen, ventileren en verwarmen. Drijfveer van Jaga was voornamelijk dat de kwaliteit van de bouw en installaties sterk verbeterd kon worden. Jan Verdonck van Jaga: “Bij Jaga hebben we een bepaalde visie op de toekomst, dat kan niet zonder te kijken naar de wereld om ons heen. Wij zijn echte Climate Designers. We zijn hier al meer dan 10 jaar mee bezig. Zo min mogelijk én duurzaam materiaalgebruik en het produceren van oplossingen met een zo hoog mogelijk rendement. Jan vervolgt: “Maar, de gebruiker staat bij ons centraal als het gaat om een gezond binnenklimaat en het comfortabel wonen. Daarom vinden we het zo belangrijk dat energiezuinig bouwen en wonen toegankelijker wordt. En een initiatief als HEO zorgt hiervoor.”

Voor meer informatie: www.jagapro.nl of www.bouwheo.nl

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement