Horizontale voorraadvaten nu beschikbaar bij Itho Daalderop

Geplaatst op 30 november 2023 door Redactie

Per 1 november heeft Itho Daalderop horizontale voorraadvaten aan het assortiment direct verwarmde voorraadvaten toegevoegd. De horizontale voorraadvaten (WPV-H) zijn beschikbaar in de formaten 200L, 240L en 270L.

Een liggend voorraadvat is bijvoorbeeld ideaal om weg te werken achter een knieschot, waardoor zoveel mogelijk vloeroppervlakte beschikbaar blijft voor andere doeleinden. Ook mogelijke constructieve breedte-/hoogtebeperkingen kunnen hiermee sneller worden opgelost.

Te combineren met verschillende warmtepompen

Voor het bereiden en opslaan van warm tapwater heeft Itho Daalderop een ruime keuze aan hoogwaardige RVS voorraadvaten beschikbaar, zowel direct verwarmd onder de naam WPV, als indirect verwarmd onder de naam I-WPV. De lijn direct verwarmde voorraadvaten is nu uitgebreid met een serie horizontale voorraadvaten.

Het horizontale voorraadvat kan worden toegepast bij de warmtepompen WPU (monoblock water/water-warmtepomp) en Vincent Combi (binnen opgestelde monoblock lucht/water-warmtepomp). Het WPV-H voorraadvat kan ook gecombineerd worden met warmtepomp Amber (buiten opgestelde monoblock lucht/water-warmtepomp) en warmtepomp HP-S (split -unit lucht/water-warmtepomp). Om de horizontale WPV-H vaten met warmtepomp Amber of split-unit HP-S te combineren, is de 03-00772 I-WPV Laadmodule benodigd.

Belangrijke voordelen

Alle voorraadvaten van Itho Daalderop bieden belangrijke voordelen ten opzichte van conventionele vaten waar een spiraal in aanwezig is om warmte over te dragen. Zo zijn er geen koudere zones in het voorraadvat aanwezig, omdat de gehele inhoud van het voorraadvat buiten het vat wordt opgewarmd. Dit zorgt voor meer warm water en ook de legionella-ontsmetting verloopt hierdoor veel effectiever.

Een ander voordeel is dat door het ontbreken van een spiraal de netto-inhoud van het voorraadvat beschikbaar is. Dit betekent dat de voorraadvaten qua beschikbaar warm water vergelijkbaar zijn met 20% grotere conventionele vaten.

Meest duurzame RVS-vaten productielijn

De voorraadvaten van Itho Daalderop worden ontwikkeld en geproduceerd in de productiefaciliteit in Tiel. Eind 2019 is daar de meest duurzame productielijn voor RVS-voorraadvaten ter wereld opgezet. Dankzij het feit dat Itho Daalderop producten specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelt, zijn deze voorraadvaten perfect toepasbaar in Nederlandse woningen.