Hoomie en Heat-Box slaan handen ineen voor snelle en betrouwbare warmteverliesberekening

Geplaatst op 15 maart 2023 door Redactie

Verduurzamingsstart-up hoomie en softwarebedrijf Heat-Box zijn een samenwerking aangegaan om sneller een betrouwbare warmteverliesberekening te kunnen maken.

Om een huis goed warm te krijgen met een warmtepomp, is het namelijk belangrijk om vooraf te bepalen wat het vermogen van de warmtepomp moet zijn. Bestaande methoden om een warmteverliesberekening te maken hebben de nodige beperkingen.
“Het maken van een warmteverliesberekening is op dit moment tijdrovend en duur, of niet 100% betrouwbaar”, vertelt algemeen directeur Paul Willems van hoomie. “Daarom hebben wij ervoor gekozen het beste van de bestaande methoden te combineren en de berekening automatisch te laten maken.”

Hiertoe is de software van Heat-Box geïntegreerd in de eigen software van hoomie. “Het grote voordeel hiervan is dat de consument die een warmtepomp wil laten installeren, al in een vroeg stadium een realistische schatting van zijn investering krijgt, met daarbij wat hij naar verwachting zal besparen op zijn energieverbruik. Zo kan hij een weloverwogen keuze maken tussen de verschillende mogelijkheden.”

Ook voor hoomie zelf heeft de integratie met de software van Heat-Box grote voordelen. “Voorheen maakten we de warmteverliesberekening in een separaat proces. Nu besparen we veel tijd en kunnen we de berekening ook met één druk op de knop opnieuw maken als we ons voorstel willen aanpassen. Dat is essentieel om te kunnen opschalen.”

Voor Heat-Box was het de eerste keer dat de software van Heat-Box geïntegreerd werd in de software van een samenwerkingspartner. CEO Joris Bracke van Heat-Box: “Wij zijn erg blij met de samenwerking met hoomie. Nu kunnen installateurs met nog meer gemak profiteren van onze rekentools.”