Honeywell Home-portfolio legt basis voor smart homes met producten gericht op comfort en veiligheid

Geplaatst op 16 november 2018 door Redactie

Consumenten vragen steeds vaker naar slimme apparaten die hun huis comfortabeler en veiliger maken. Honeywell speelt hierop in met het Honeywell Home-portfolio. Zo introduceerde het bedrijf in september 2016 de T6 Slimme Thermostaat.
Deze programmeerbare thermostaat heeft een wifi-verbinding, een intuïtief touchscreen, slimme, energiebesparende eigenschappen en kan bediend worden met de Honeywell Home-app. Bovendien is de thermostaat sinds kort niet alleen in het zwart maar ook in het wit verkrijgbaar. Door de keuze uit twee kleuren past de T6 bij elk interieur. De reviews en ook de reacties van gebruikers en installateurs van de T6 zijn lovend.

Geschikt voor alle ketels

Honeywell staat al voor meer dan honderd jaar voor innovatieve intelligentie in eenvoudig te bedienen producten. Betrouwbaar, duurzaam, energiebesparend én milieuvriendelijk. Het bedrijf blijft innoveren om producten te realiseren die het verschil maken en daadwerkelijk optimaal zijn afgestemd op de wensen van de installateur. Zo is net als de zwarte versie de witte T6 geschikt voor alle CV-toestellen, zowel 24-230V aan-/uit- en OpenTherm-toestellen als stadsverwarming. De ketelmodule is dankzij de opklapbare bedradingsklep moeiteloos te plaatsen, zowel op de muur als op een inbouwdoos. Welke ketel u ook kiest, de T6 past altijd en overal.

In een handomdraai geïnstalleerd

De T6 slimme thermostaat is geschikt voor aansluiting op bestaande bedrading en is snel geïnstalleerd. Wilt u de installatie helemaal connected doen? Geen probleem! De T6 verbindt u eenvoudig met het netwerk van uw klant. Dit kunt u direct tijdens de installatie doen, of uw klant kan dit later zelf instellen. Zodra de thermostaat is verbonden met het internet, heeft uw klant via de Honeywell Home-app altijd en overal volledige controle over zijn of haar verwarming.

Automatisch temperatuur aanpassen

De T6 en de bijbehorende app helpen gebruikers automatisch energie te besparen. De app is bijvoorbeeld uitgerust met geofencing. Deze functie past de temperatuur automatisch aan op basis van de locatie van de smartphone van de gebruiker. De T6 heeft dus zelf door wanneer de bewoner richting huis gaat. En omgekeerd werkt het ook. Als de thermostaat merkt dat de bewoner een bepaald vooraf ingesteld gebied verlaat, dan zet hij de verwarming lager om verspilling van energie te voorkomen. Gezinsleden die thuisblijven hoeven trouwens niet in de kou te zitten. Elk gezinslid met een smartphone kan de Honeywell Home-app gebruiken, zodat de T6 weet dat er nog mensen thuis zijn.
Naast automatische geofencing is de slimme thermostaat ook te programmeren, zodat hij aan- en uitgaat op de tijdstippen die de bewoner zelf instelt. Dat kan op het display van de thermostaat, en via de Honeywell Home-app.

Thermostaat met stem bedienen

In het kader van zijn Works With Honeywell-programma werkt Honeywell samen met verschillende marktleiders op het gebied van connected home-producten, zoals Apple HomeKit, Amazon Echo en IFTTT. Daar is in 2017 Google Home bijgekomen. Eigenaren van een Google Home kunnen hun T6-thermostaat met hun stem bedienen door bijvoorbeeld “OK, Google, stel de temperatuur in op 21 graden…” te zeggen.

Slimmer, comfortabeler en veiliger huis

Met nog drie andere producten legt Honeywell de basis voor een smart home: een slimmer, comfortabeler en veiliger huis. Eén daarvan is de W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector. Dit apparaat detecteert vorstomstandigheden en vochtproblemen. Bij detectie van bijvoorbeeld lekkage klinkt er een sirene van 100 dB en ontvangt de bewoner hiervan een melding op zijn smartphone. De W1 Wi-Fi waterlekkage- en vorstdetector is binnen enkele minuten te installeren. En dat kan overal in huis, aangezien de detector werkt op batterijen.

Detectie van ongebruikelijke bewegingen en geluiden

De C1 en C2 Wi-Fi Beveiligingscamera’s maken het plaatje compleet. De camera’s leggen ongebruikelijke bewegingen in huis vast. Via de Honeywell Home-app wordt de bewoner gewaarschuwd zodat hij snel actie kan ondernemen in geval van nood. Bovendien herkennen de camera’s het alarm van rook- en koolmonoxidemelders, en is het mogelijk om de C2 ook als babyfoon te gebruiken omdat het reageert op het geluid van een huilende baby. Ten slotte maakt de ingebouwde luidspreker van beide camera’s tweewegcommunicatie mogelijk.
Al deze producten zijn te bedienen via dezelfde Honeywell Home-app. Dat betekent overigens niet dat de producten van elkaar afhankelijk zijn. Installateurs kunnen elk Honeywell Home-apparaat aanbieden aan elke klant die erom vraagt. Het uitgangspunt van deze producten is om huiseigenaren gemoedsrust te bieden, ook als ze niet thuis zijn.
Het complete Honeywell Home-portfolio, waaronder de nieuwe, witte T6, zijn landelijk verkrijgbaar bij uw reguliere groothandel. Kijk voor meer informatie op ees.honeywell.com/sites/nederland/.

Tekst: Kirsten Peterse

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement