Homecare systemen van BUVA bieden voordelen voor de gehele bouwkolom

Geplaatst op 16 april 2018 door Redactie

Door systemen voor verwarming, koeling en ventilatie in een gebouw slim te koppelen en in te kopen bij één partij, inclusief bouwkundige elementen zoals hang- en sluitwerk en kaderafdichtingen kunnen in de gehele bouwkolom grote voordelen worden behaald. BUVA is zich hiervan bewust. De specialist in klimaatinstallaties, hardglas ramen, aluminium profielen, hang- en sluitwerk en glasvezelversterkte onderdorpels ontwikkelde recent drie homecare systemen, waarin een uitgekiende selectie BUVA-producten is geïntegreerd. Modern, innovatief en volledig vraaggestuurd, waarbij een optimaal binnenklimaat en veilige, comfortabele woonomgeving hand-in-hand gaan.

“Waar ons ‘conventional’ systeem zich focust op de traditionele woningbouw – met o.a. een cv-ketel, natuurlijke toevoer en mechanische afvoer van ventilatielucht, kaderafdichtingen en hang- en sluitwerk uit het BUVA-portfolio – leggen onze ‘advanced’ en ‘sustainable’ systemen meer de nadruk op duurzaamheid, energiezuinigheid, een autonome werking en onderhoudsgemak”, vertelt Rien Wisse, algemeen directeur van BUVA.

“Waarbij de cv-ketel wordt vervangen door een warmtepomp en natuurlijke en mechanische ventilatie-oplossingen plaatsmaken voor balansventilatie, inclusief warmteterugwinunits. Voor een optimale warmteoverdracht tussen de afgezogen, warme binnenlucht en aangezogen, frisse buitenlucht. All electric, waarbij de ‘sustainable’ systemen optimale zoneregeling mogelijk maken.”