Hoe verslaan kleine installatiebedrijven de grote jongens?

Geplaatst op 01 juli 2019 door Redactie

Bij grote verbouwingen wordt steeds minder vaak klassieke schakel-in-schakel-uit-verlichting geïnstalleerd. Klanten hebben behoefte aan de verbeterde lichtbeleving van zelf-dimmende lampen of willen hun verlichting integreren met hun beveiligingssysteem.

Het installeren van een slim lichtsysteem heeft meer met software dan met hardware te maken. Bedrijven met veel personeel lijken beter toegerust om specialistische DALI- of KNX-kennis in huis te hebben. Toch signaleren verlichtingsproducenten dat het kennisniveau vaak juist bij kleine installatiebedrijven het hoogst is.

Een specialisme als onderscheid

Grote bedrijven zitten vaak vast in een standaard manier van werken. Pas als het echt nodig is willen zij een specialist inschakelen. Dit gebeurt soms zo laat dat er aan het einde van een project ineens veel moet worden aangepast om aan de klantwens te voldoen.

Voor kleine ondernemers biedt dit een kans om zich met specialistische kennis over nieuwe ontwikkelingen te onderscheiden. Ze kunnen sneller de koers van hun bedrijf veranderen en zich bijscholen in nieuwe technieken. Zo maken ze zichzelf onmisbaar op hun eigen deelgebied.

Informeer u zelf op LED + Elektro

Wilt u zich ook informeren over de technieken waar uw klanten naar vragen? Dit jaar worden er meer dan zestig gratis seminars en workshops aangeboden op LED + Elektro, de grootste onafhankelijke vakbeurs voor elektrotechniek in Nederland. Installateurs, architecten en lichtontwerpers kunnen hier meer dan 200 innovaties zien en zich laten voorlichten over zaken als NEN 1010, netvervuiling, dimmen en slimme lichtsystemen.

LED + Elektro vindt op 13 + 14 november plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Heeft u interesse om de beurs te bezoeken of te exposeren? Bezoek dan www.led-elektro.nl voor meer informatie.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement