Hoe kunnen we voldoen aan de behoeften van ┬┤Generatie Z`

Geplaatst op 29 maart 2017 door Redactie

Het European Partnership for Energy and the Environment (EPEE) en de European Ventilation Industry Association (EVIA) hebben op 15 maart jl. hun visiedocument gepubliceerd, waarin de behoeften en verwachtingen van toekomstige generaties ten aanzien van de verwarming-, ventilatie-, airconditioning- en koelopslagsector (beter bekend onder de Engelse afkorting HVAC-R) geschetst worden. Dit visiedocument, gezamenlijk opgesteld door beide organisaties, is gebaseerd op de besprekingen die plaatsvonden tijdens EUREKA 2016, een innovatief en volledig participatief evenement dat op 13 december plaatsvond in Den Haag.

Voor de eerste keer kwam de gehele HVAC-R-sector, waaronder de industrie, wetenschap, politieke besluitvormers en maatschappelijke organisaties bij elkaar om hun visie op de toekomst en de bijbehorende uitdagingen te delen. Dit resulteerde in het visiedocument, een uniek instrument dat de industrie helpt bij het aanpassen van producten en diensten aan de eisen en behoeften van toekomstige consumenten.

“In dit visiedocument wordt een prognose tot 2030 opgesteld op basis van wat toekomstige consumenten wensen en verwachten”, aldus Andrea Voigt, Directeur-generaal van EPEE. “Het is duidelijk dat het vasthouden aan de status quo geen optie is. De sector zal zichzelf moeten transformeren om daadwerkelijk weerbaar en duurzaam te zijn.”

Het visiedocument richt zich op de behoeften van de zogenoemde ´Generatie Z`, mensen die geboren zijn tussen halverwege de jaren 1990 en het begin van de jaren 2000. Deze generatie is waarschijnlijk nog veeleisender dan huidige klanten en hun verwachtingen zullen de manier waarop de HVAC-R-sector werkt fundamenteel veranderen.

“Ons visiedocument stelt dat toekomstige consumenten willen dat de sector een volledig dienstenpakket levert en niet alleen producten; een dienstverlening die is aangepast aan hun behoeften; dat ze voorkeur hebben voor lokaal ingekochte producten en een wens tot meer duurzaam leven”, zegt Russell Patten, Secretaris-generaal van EVIA. “Door voorbereid te zijn, kan de sector uitdagingen omvormen tot kansen en dagelijks wereldwijd verwarming, koeling en ventilatie blijven bieden.”

Het visiedocument illustreert toekomstige tendensen, zoals op dit moment gezien door de ogen van de spelers in de HVAC-R-sector en presenteert de toepassing ervan in de belangrijkste domeinen die tijdens EUREKA 2016 werden besproken.

“Voedselverspilling, koelmiddelen, energie-efficiëntie in gebouwen en de kwaliteit van de lucht binnenshuis zijn geen thema's die alleen de HVAC-R-sector aan het hart liggen”, aldus Andrea Voigt. “Deze thema's hebben ook een enorme invloed op het leven van toekomstige generaties”.

Het begrijpen en leren van ´Generatie Z` en de generaties die daarna komen, is cruciaal voor de sector, maar deze visie is slechts het begin van de reis.

Tijdens de tweede editie van EUREKA, die in december 2017 zal plaatsvinden in Berlijn (precieze datum nog te bepalen), zullen we de input van deelnemers bespreken en verkennen hoe mensen van ´Generatie Z` tegen de wereld en de omgeving waarin ze opgroeien aankijken en welke uitdagingen de sector volgens hen prioritair zou moeten aanpakken.

Als u meer wilt weten over EUREKA van dit jaar, het visiedocument, EPEE of EVIA, dan kunt u altijd contact opnemen (info@eureka-hvacr.eu), of kijk op onze website www.eureka-hvacr.eu.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement