Hoe je als installateur oververhitting in huis kunt voorkomen

Geplaatst op 06 juli 2021 door Redactie

Het is tegenwoordig makkelijker om het huis warm te houden in de winter, dan koel in de zomer. Het KNMI acht de kans groot, dat de komende zomers nóg warmer worden dan afgelopen jaar. De recordtemperaturen die dit voorjaar werden gerealiseerd, lijken daar een voorbode van te zijn. Het besef groeit dat dit binnenshuis oncomfortabel en zelfs ongezond is.

Installateur aan zet

Met deze problemen zullen bewoners en/of eigenaren, architecten, aannemers en woningcorporaties steeds vaker de installateur om hulp vragen bij het leefbaar houden van de ruimten in die bijna tropische zomermaanden, op de voet gevolgd door toenemende wet- en regelgeving door de overheid. Denk hierbij aan de eisen voor de Bijna Energieneutrale Gebouwen (BENG) die vanaf 1 januari 2021 voor alle nieuwbouw, zowel woningbouw als utiliteitsbouw, geldt.

Download de gratis Whitepaper Oververhitting

Zehnder heeft een handige Whitepaper samengesteld. Hierin lees je naast de wetenschappelijke onderzoeken ook over de oorzaken van oververhitting én welke mogelijkheden er voor de installateur zijn om oververhitting in huis te voorkomen. Handig!
Je kunt de Whitepaper hier gratis downloaden.