Hitachi Power Tools / HIKOKI lanceert Multi-Volt-accu's

Geplaatst op 25 juni 2018 door Redactie

De innovatieve accutechnologie van de Japanse fabrikant van elektrisch gereedschap Hitachi Power Tools / HiKOKI maakt het mogelijk om 36-volt-accu's in 18-volt-machines te gebruiken. De Multi-Volt-accu's zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar.

Eén accu, twee voltklassen – geen probleem met de nieuwe en innovatieve Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI. De lithium-ion-accu’s van 36 volt zijn uitwisselbaar met de huidige 18-volt-machines. Dat is mogelijk dankzij de intelligente verbindingstechnologie: de accu kan detecteren of ze wordt gebruikt in een 18-volt- of een 36-volt-apparaat en past de spanning automatisch aan. "Met onze Multi-Volt accu's hebben we een technologie ontwikkeld die de gebruiker niet alleen hoge prestaties, maar ook volledige flexibiliteit biedt", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland. De Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI zijn vanaf september in de winkel verkrijgbaar.

Zelfde formaat, meer vermogen

De BSL36A18 Multi-Volt-accu's hebben een capaciteit van 2,5 ampère-uur (Ah) bij 36 volt, en bij 18 volt is dat 5,0 Ah. Dat betekent dat de 36-volt-accu's een uitgangsvermogen hebben van 1.080 watt – en dat met dezelfde grootte als een gewone 18-volt-accu. De afmetingen en het gewicht blijven nagenoeg gelijk. Daardoor kunnen de Multi-Volt-accu's gebruikt worden met een breed scala aan 18-volt-apparaten.

Lange levensduur van de accu dankzij geïntegreerd koelsysteem

De flexibiliteit van Multi-Volt-accu’s is bijzonder nuttig bij een hoog vermogen, zoals bijvoorbeeld bij de nieuwe snoerloze cirkelzaag C3606DA. De 36-volt-gereedschappen hebben de helft van de stroomsterkte van 18-volt-gereedschappen nodig om hetzelfde vermogen te bereiken. Dankzij het lagere voltage en een geïntegreerd koelsysteem verhit de accu veel trager. Dat heeft een positief effect op de capaciteit en de levensduur van de accu die over een langere periode zijn volle vermogen kan leveren. Met de accu-cirkelzaag C3606DA in combinatie met de nieuwe Multi-Volt-accu’s kunnen gebruikers het voordeel ervaren van de kracht en snelheid van de nieuwe accu. De nieuwe accuschroefboormachine DS36DA profiteert ook van het 36-volt-vermogen dat door de Multi-Volt-accu's wordt geleverd. In vergelijking met de huidige 18-volt-machines is de Multi-Volt-versie tot 20 procent sneller. Naast de Multi-Volt-accu's zijn de nieuwe apparaten ook uitgerust met bijzonder krachtige en duurzame koolborstelloze motoren.

Opgeladen in 32 minuten

Met behulp van de snellader UC18YSL3 zijn de nieuwe 36-volt-accu's in slechts 32 minuten volledig opgeladen. Alle laders van Hitachi Power Tools / HiKOKI voor slide lithium-ion-accu's zijn compatibel met de nieuwe Multi-Volt-accu's. Bovendien hebben de accu's een bijzonder lange levensduur: ze kunnen tot 1.500 keer worden opgeladen zonder noemenswaardige invloed op de prestaties. De beschikbare energie in de accu wordt weergegeven op de accu zelf door middel van een viertrapslaadindicator.

Baanbrekende technologie

Qua compatibiliteit zijn de nieuwe Multi-Volt-accu's van Hitachi Power Tools / HiKOKI uniek in de sector. Bij vergelijkbare wattages zijn ze ook lichter en kleiner dan de concurrentie. De revolutionaire accutechnologie zet nieuwe maatstaven voor snoerloze vrijheid. "Met de nieuwe generatie Multi-Volt-accu’s doorbreekt Hitachi Power Tools / HiKOKI de beperkingen waaraan de voltklassen tot nu toe onderhevig waren", zegt Gert Lamberts, directeur Hitachi Power Tools / HiKOKI België & Nederland.