'Mij hoef je niet meer te overtuigen'

Geplaatst op 29 augustus 2022 door Redactie

Bij een hoekwoning in Groot-Ammers heeft Celsis twee Sinclair airconditioners geleverd die geïnstalleerd zijn door D.G.T Products. Aan de buitenkant van de gevel zitten twee buitenunits, een single-split en een duo-split. De single-split van 5 kW is voor de zolder en de duosplit heeft een vermogen van 5 kW voor de woonkamer en 2,4 kW voor de slaapkamer. De twee Sinclair airconditioners koelen en verwarmen de hele woning.

„Ik kom vaak in Slowakije en Tsjechië en daar zie je heel veel Sinclair airconditioners”, vertelt André de Graaf van D.G.T Products Airco Techniek en Handelsonderneming. „Zo ben ik mij in het merk gaan verdiepen. Het zijn goede, degelijke machines om mee te werken. Ze zijn makkelijk te installeren. Aan de achterkant hebben ze genoeg ruimte om alle slangen weg te werken, zodat ze mooi strak tegen de muur gemonteerd kunnen worden. Maar wat natuurlijk het belangrijkste is, ze koelen en verwarmen goed, ze zijn stil en bovendien is de prijs / kwaliteitverhouding goed. Daar wilde ik wel mee aan de slag. In Nederland zocht ik een groothandel die Sinclair levert en zo kwam ik bij Celsis terecht.”

Relatief nieuw merk

„Sinclair is in Nederland een relatief nieuw merk”, zegt Marco Reurink, accountmanager airconditioning Celsis. „De installateurs hebben hier nog weinig tot geen ervaring mee. Maar wie ermee gewerkt heeft, is er net als André enthousiast over.” „Er zijn zoveel merken op de markt om uit te kiezen”, laat De Graaf weten.

"Ze zijn makkelijk te installeren. Aan de achterkant hebben ze genoeg ruimte om alle slangen weg te werken, zodat ze mooi strak tegen de muur gemonteerd kunnen worden.”

„Mij hoef je niet meer te overtuigen dat Sinclair zijn werk goed doet. Maar hoe vertel je dit aan anderen? Ze moeten hier alleen nog naam maken.” Sinclair airconditioners worden in 33 landen verkocht. Daar is Nederland nu aan toegevoegd. „Het merk heeft zich in andere landen allang bewezen”, aldus Reurink. „De apparaten zijn goed doorontwikkeld en de kinderziektes zijn er allang uit. Het zijn degelijke en betrouwbare apparaten.” „De airco’s zijn makkelijk aan te sluiten met de gebruikelijke gereedschappen”, aldus De Graaf. „ In de airco’s zitten ook filters tegen pollen, allergenen, UV en ionisatie. Er zijn bovendien losse filters bij te leveren. Het bedienen van de app is eveneens een fluitje van een cent.”


Hoog rendement

„De bewoners van het hoekhuis in Groot-Ammers vinden het fijn om het in de winter behaaglijk warm en in de zomer lekker koel te hebben. Maar ze vinden het ook belangrijk om de gasrekening laag te houden”, laat De Graaf weten. „Vandaar dat ze voor deze airconditioners hebben gekozen. Een airco heeft een hoog rendement. Met zonnepanelen erbij is het voordeel nog groter.

„Een airco heeft een hoog rendement. Met zonnepanelen erbij is het voordeel nog groter.”

Veel mensen weten niet dat je met een airco ook kunt verwarmen.” De airco verplaatst warmte. In de zomer koelt de airco door warmte uit de kamer te onttrekken, die wordt opgenomen door het koudemiddel. Het koudemiddel gaat door de buitenunit, waar de warmte afgegeven wordt aan de buitenlucht. In de winter werkt het net andersom. Door de pomprichting om te draaien wordt warmte van buiten naar binnen verplaatst. Door het onttrekken van warmte aan de buitenlucht verplaatst de airco via het koudemiddel de warmte van de buitenunit naar de binnenunit en geeft de warmte af in de kamer. De airco heeft een hoge COP-factor. Afhankelijk van het model kan die liggen tussen de 4,8 en 5,6.


Snelle warmte

„De airco’s leveren een snelle warmte”, geeft Reurink aan. „De kamer is binnen 10 minuten warm. De modellen van Sinclair hebben Wifi. Ze zijn met de telefoon te programmeren en op afstand aan- en uit te zetten. Als je bijvoorbeeld van je werk maar huis rijdt, zet je de airco alvast aan en bij thuiskomst heb je het heerlijk warm of heerlijk koel. Ook zijn ze te bedienen via spraakbesturing, zoals Google Assistant en Amazon Alexa.”

„We zijn druk bezig om in Nederland het netwerk van installateurs uit te breiden”, zegt Reurink. „Ter ondersteuning van de installateur hebben we een premium partnerprogramma opgezet en uiteraard verlenen wij ook een goede service en support.”

„Sinds twee jaar heb ik het F-gassen certificaat en kan ik de gehele airco monteren”, zegt De Graaf. „Voordat we gaan monteren, gaan we altijd op locatie kijken want elke situatie is anders. Moet je bijvoorbeeld door een stenen muur boren of door een betonnen. Dan moet je daar moet wel je gereedschap op aanpassen. Ook kijken we waar de buitenunit het beste gemonteerd kan worden. Bij dit hoekhuis hebben we de twee buitenunits zo’n halve meter boven de grond gemonteerd. Dat is makkelijk met de service. We willen mensen ontzorgen. Alles wordt op maat geleverd. We verlenen een goede service en support.”

Netwerk uitbreiden

„We zijn druk bezig om in Nederland het netwerk van installateurs uit te breiden”, zegt Reurink. „In 2021 zijn we hiermee gestart. Ter ondersteuning van de installateur hebben we een premium partnerprogramma opgezet en uiteraard verlenen wij ook een goede service en support. We hebben al een aantal tevreden installateurs. Zij geven ons ook waardevolle feedback, want zij installeren en stellen de airco’s in bedrijf.” De installateurs kunnen op de website van Sinclair, www.sinclair.nl/word-sinclair-installateur, alle informatie vinden. Verder heeft de website een apart tabblad waar particulieren een installateur in de buurt kunnen vinden: www.sinclair.nl › vind-een-installateur.

Zowel Celsis als de Sinclair Global Group maken onderdeel uit van Beijer Ref AB. Dit is een wereldwijde groep met 70 dochterondernemingen in Europa, Azië-Pacific en Afrika. De ondernemingen leveren producten op het gebied van koeling, industriële koeling, airconditioning en verwarming.

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement