High Tech Campus Eindhoven kiest Unica

Geplaatst op 18 maart 2022 door Redactie

De High Tech Campus Eindhoven heeft Unica gekozen voor het onderhoud aan de werktuigbouwkundige installaties inclusief meet- en regeltechniek op de campus. De opdracht betreft 34 gebouwen op de High Tech Campus (HTC), die een oppervlakte kent van circa één km2. Met ingang van 1 maart 2022 voert Unica conditiegestuurd onderhoud uit inclusief energie- en assetmanagement. Het brede netwerk van Unica-bedrijven was een doorslaggevende factor voor de HTC Eindhoven in de keuze voor de technisch dienstverlener, die met ruim 3.000 werknemers een van de grootste partijen van ons land is.

Ambitie 2025: meest duurzame en innovatieve campus van Europa

De ambitie van de HTC is om in 2025 de meest duurzame en innovatieve campus van Europa te zijn. Bij de omvangrijke onderhoudsopdracht die het in de markt zette zocht de HTC dan ook naar een partij die met een integrale aanpak een bijdrage kan leveren aan die ambities. Met zijn netwerk van bedrijven brengt Unica talrijke gespecialiseerde disciplines bij elkaar. Onder meer de clusters Unica Energy Solutions (duurzaamheid), Unica Building Intelligence (smart buildings) en Unica Fire Safety (brandbeveiliging) zijn betrokken, evenals het Unica Innovation Center dat met ketenpartners en marktpartijen innovaties in de gebouwde omgeving initieert. De samenwerking tussen Unica en de High Tech Campus richt zich dan ook nadrukkelijk op innovatie rondom een aantal strategische doelen van de campus: Environment Friendly, Great Place to Work en Accelerate Innovations.

De opdracht staat onder regie van de vestigingen van Unica Building Services in Eindhoven en Oosterhout. Unica Building Services inspecteert, keurt en onderhoudt klimaatinstallaties, warmteopwekking, bodemenergiesystemen en regel- en terreininstallaties en heeft verspreid over Nederland ruim 1.000 medewerkers in dienst. Daarnaast wordt Unica samen met de andere facilitaire partners op de campus onderdeel van de FM-coalitie die zich inzet voor een positieve campus beleving.

Ronald Toonen, vestigingsdirecteur van Unica Oosterhout, licht toe: “Met veel plezier gaan wij de High Tech Campus ondersteunen in hun ambitie om van deze bijzondere werkomgeving de meest duurzame en innovatieve campus van Europa te maken. Hierbij zijn thema’s als energieneutraliteit en building intelligence van groot belang. Vanuit diverse Unica disciplines kunnen wij de HTC breed ondersteunen met een resultaatgerichte samenwerking, zodat we niet alleen de beoogde ambities behalen maar binnen andere belangrijke randvoorwaarden ook een optimale total cost of ownership realiseren.”

Slimste km² van Europa

De High Tech Campus, de slimste vierkante kilometer van Europa, is een ecosysteem van 235 hightechbedrijven. Het is de thuisbasis van meer dan 12.000 innovators, onderzoekers en ingenieurs die de technologieën en bedrijven van morgen ontwikkelen. Bedrijven op de campus hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen: nieuwe technologieën en toepassingen ontwikkelen die oplossingen helpen bieden voor maatschappelijke problemen en vraagstukken én deze succesvol introduceren in de markt. Multinationals als Philips, NXP en Intel, hightech MKB, onderzoeksinstituten, servicebedrijven, scale-ups en startups werken hier samen aan de technologieën en producten van morgen.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement