Hewa Solutions opereert uiterst actueel

Geplaatst op 26 februari 2020 door Redactie

Hewa Solutions is medio 2019 van start gegaan als importeur/distributeur van Mikoterm elektrische cv-ketels en pelletketels van Kepo. “Voor beide fabrikanten zijn wij de alleenvertegenwoordiger voor de Nederlandse markt” vertelt directeur/eigenaar Reggy Wagemans.

Betaalbare oplossing

Samen met zijn vrouw Sanne runt hij Hewa Solutions. De afgelopen ruim vijf jaar is hij werkzaam geweest in de hout- en pelletkachelbranche en heeft daar zijn ervaring opgedaan.

“Mijn doel is altijd geweest om betaalbare ketels van goede kwaliteit te kunnen bieden” zegt hij. “Door mijn ervaringen in de markt en goed luisteren wat er speelt en gevraagd wordt, weet ik dat wij nu met deze producten die wij voeren in staat zijn om dat te realiseren. Wij kunnen hiermee iets toevoegen aan wat er in die markt al geboden wordt.

“Mijn doel is altijd geweest om betaalbare ketels van goede kwaliteit te kunnen bieden”

Vooral ook omdat de Nederlandse overheid wil dat wij volledig van het gas af gaan, hebben wij met de elektrische cv-ketels van Mikoterm zowel een uitermate actueel product als de ideale oplossing in handen. Het is onze visie dat er straks geen andere mogelijkheid is dan verwarming door iets in elektra of met gebruikmaking van pellets.”

De eTronic 7000 cv-ketel van Mikoterm is leverbaar in een vijftal uitvoeringen, oplopend van 6 tot 24,3 kW. De ketel is elegant vormgegeven en compact (710 x 430 x 230 mm), en eenvoudig te installeren. Hij is fluisterstil en voorzien van een slimme CPU unit. Via een LCD display is de ketel uiterst intuïtief te bedienen, waarbij de weergave op het scherm zeer uitgebreid is.

“De eTronic 7000 behoort tot de modernste en meest geavanceerde elektrische cv-ketels die momenteel op de markt zijn.”

Een zeer stille cv-ketel

Reggy Wagemans: “Ter vergelijking: bij een warmtepomp is de Coefficient of Performance gemiddeld 1 op 4. De Mikoterm elektrische cv-ketel heeft een COP van 1 op 1, maar deze is eenvoudig in het bestaande systeem te verwerken en betaalbaarder dan een warmtepomp. Als we dit aspect koppelen aan de vergrijzing die in ons land speelt, is dat de doelgroep waarbij deze situatie aan de orde is.

Deze groep gaat geen enorme bedragen investeren in iets waar ze zelf uiteindelijk weinig profijt meer van zullen gaan hebben. Bovendien is het geluidsniveau van een warmtepomp een groot nadeel, terwijl de elektrische cv-ketel fluisterstil is. Tevens beschikt de elektrische cv-ketel van Mikoterm over een zeer hoge functionaliteit.”

“De Mikoterm elektrische cv-ketel heeft een COP van 1 op 1 – wat het dus een uiterst stille oplossing maakt”

De milieuvriendelijke Kepo pelletketels zijn leverbaar als 15, 20, 25 en 35 kW, elk leverbaar in twee uitvoeringen: AC (voorzien van een onderhoudsvriendelijke automatische reiniging) en MC (handmatige reiniging). Bovendien zijn de pelletketels uit te bereiden met een pelletbunker van 225 kilo die de interne pelletopslag bijvult wanneer nodig. Bediening op afstand (WiFi) is optioneel mogelijk middels een app.

“Isolatie van een spouwmuur of een zolder is dan misschien nog relatief betaalbaar, maar bij een nieuwe ketel en verwarmingsinstallatie komt vaak een verbouwing kijken die een ingrijpend verhaal vormt.” De pelletketel van Kepo wordt geplaatst in een separate ruimte op de begane grond, zoals een schuur of een garage.

Cursussen voor afnemers

Hij legt uit dat Hewa staat voor Heating & Water Solutions: “De tak die ‘water’ vertegenwoordigt wordt de volgende stap binnen ons bedrijf. Dan hebben we het over oplossingen op het gebied van de ontkalking van water, binnen dezelfde betaalbare filosofie.”

In de nabije toekomst wil Hewa Solutions in de gloednieuwe showroomruimte van het bedrijfspand in Rijssen cursussen gaan geven voor afnemers; installateurs en hun monteurs. Daar zullen de mogelijkheden en het gebruik van de Kepo pelletketels en Mikoterm elektrische cv-ketels uitgebreid worden toegelicht en gedemonstreerd: aspecten als schoonmaak, het wijzigen van instellingen, enzovoort.
“Op onze website hewasolutions.nl kunnen installateurs straks inloggen en hun kortingen inzien, en bestellen via het online platform."


Reacties

Walter HendriXen

29 oktober 2022 om 16.10 uur

Wij hebben zeker interesse in Mikoterm 18 kw cv en enen 120/160liter elec boiler Graag een bericht of bel 0653153290 HrWalter HendriXen

Wouter vd Vendel

2 juni 2022 om 12.32 uur

Goedemorgen, ik heb interesse om een warmtepomp te kopen, graag zou ik advies krijgen, denk zelf aan een hybride systeem, ons huis is van 2011 en goed geïsoleerd met vloerverwarming in beneden etage. Groet Wouter

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement