‘Het meest gevraagde luchtgordijn’

Geplaatst op 01 februari 2021 door Redactie

„Met onze design luchtgordijnen weten we het nuttige met het mooie te combineren”, zegt Ruud Steffen van Airtècnics. „Ze zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook mooi uit. Momenteel wordt de Zen veel verkocht. Deze luchtgordijnen zijn decoratief. Ze kunnen aan elke omgeving aangepast worden.” De Zen is leverbaar in alle kleuren en met diverse panelen, zoals aluminium, hout, rvs en leer, zodat het perfect matcht met elk interieur. Ook is het mogelijk om logo’s op de frontpanelen aan te brengen. „De Zen wordt uitsluitend via ons geleverd op de Benelux markt”, laat Steffen weten.

„De innovatieve Zen luchtgordijnen zijn decoratief, veelzijdig en klantgericht. Ze zijn de meest gevraagde luchtgordijnen door architecten en ontwerpers.” De luchtgordijnen van Airtècnics zijn bij alle ingangen van gebouwen en winkels toe te passen.

Insecten buiten de deur

Luchtgordijnen vormen niet alleen een barrière tussen warme en koude lucht, maar ze kunnen ook dienen om insecten buiten de deur te houden. Ze vinden hun toepassing in de industrie en de land- en tuinbouw, zoals bij kwekerijen die schadelijke insecten willen weren bij de planten. Dit betreft de Windbox.”

Rosenberg motoren

„Al onze ventilatoren voor de luchtgordijnen zijn uitgerust met motoren van de Duitse fabrikant Rosenberg”, laat Steffen weten. „Dat is voor de installateur een bekende naam. Ze weten dat Rosenberg-motoren goed zijn, en dat bepaalt dan vaak mede de keuze voor onze luchtgordijnen. De EC-ventilatoren hebben een laag verbruik en een hoge energie-efficiëntie, omdat ze geen slipverliezen hebben.” De ventilatoren hebben een DC-motor (een gelijkstroommotor) met een permanente magneet in de rotor. Een elektronisch bord bestuurt de elektronische schakelaars die de koolborstels vervangen. EC-motoren voor de luchtgordijnen zijn efficiënt. Ze verlagen de bedrijfskosten van ventilatie tot 65 procent in vergelijking tot AC-motoren (wisselstroom). Bovendien hebben de motoren een langere levensduur, omdat de motor op een lagere temperatuur werkt dan een gelijkwaardige wisselstroommotor. De luchtgordijnen worden geleverd met een omzetter, zodat ze aan te sluiten zijn op wisselstroom. „Maar ook de uitstraling van onze luchtgordijnen bepaalt de keus”, zegt Steffen. „We leveren design luchtgordijnen in alle RAL-kleuren, designs en hoogte- en breedtematen. Ons merk Airtècnics luchtgordijnen wordt wereldwijd verkocht. Het voordeel is dan ook dat overal onderdelen voorradig zijn.”

Triojet en Kool

De Triojet en Kool luchtgordijnen worden toegepast bij koelcellen, als er geen deur of lamellen gewenst zijn. „Lamellen geven vaak bacteriën en vooral bij melkfabrieken en slachterijen wil je dit zoveel mogelijk voorkomen”, legt Steffen uit. „De luchtgordijnen blazen lucht om de verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. De Kool is een luchtgordijn met hoge snelheid voor koelcellen en diepvriezers. Het luchtgordijn wordt geïnstalleerd in deuren van de koelcellen en diepvriezers. Op aanvraag zijn IP-versies en luchtgordijnen met een slimme besturing leverbaar.” De Triojet systemen zijn luchtgordijnencombinatiesystemen met multi-jets voor grote koelhuizen en diepvriezers. Ze worden speciaal ontworpen en geïnstalleerd op deuren van industriële koel- en vriescellen waar grote temperatuurverschillen zijn. Het systeem is samengesteld uit twee luchtgordijnen, een speciaal Duojet-luchtgordijn met plenum en een Kool-luchtgordijn. Dit geeft een combinatie van 3 jets bij verschillende temperaturen en snelheden. Dit systeem vormt een hoge barrière tegen temperatuurverliezen bij ruimtes met grote temperatuurverschillen. Deze luchtgordijnen zijn allemaal voorzien van een 5-speed selectie en ze hebben een zeer laag geluidsniveau. De Triojet wordt volledig automatisch bestuurd door Clever Control. De elektronica en controller worden beschermd door IP65-dozen.

Slimme luchtgordijnen

De Airtècnics luchtgordijnen kunnen geleverd worden met Clever Control. Dit is een slimme besturing waarmee meerdere luchtgordijnen met één controller te bedienen zijn. Deze slimme besturing past de werking van de luchtgordijnen automatisch aan, aan de toegangsvoorwaarden, het onderhoud, comfort en de energiebesparing. De Clever Control zorgt voor een optimalisering van de ventilatie en verwarming. Zo wordt de meest efficiënte barrière gecreëerd voor een optimale klimaatscheiding. Verder is ook de status per luchtgordijn te bekijken. Als er bijvoorbeeld 12 luchtgordijnen op de Clever Control aangesloten zijn, dan geeft hij bij een storing ook aan welk luchtgordijn precies de storing heeft.

Toepassingen

De luchtgordijnen van Airtècnics zijn op veel plekken door het hele land te vinden, zoals bij winkelcentrum Hoog Catharijne in Utrecht, winkelcentrum De Barones in Breda, Ahoy in Rotterdam, het Ajaxstation in Amsterdam, alle Pipo-winkels in Nederland en alle JD-sportwinkels. „Bij designer outlet Rosada in Roosendaal hangen 45 luchtgordijnen van ons”, aldus Steffen. Bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam hangen de Zen luchtgordijnen. Het Jenevermuseum in Schiedam heeft een Zen met houtkleur en bij het gemeentehuis in Den Bosch hangt een carrousel luchtgordijn. Dat is een luchtgordijn voor carrouseldeuren. Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft een cilindrisch luchtgordijn, de Rund. Dit is een staand luchtgordijn dat de lucht horizontaal blaast.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement