Het innovatieve Burgerhout EasySafe rookgasafvoersysteem wegens succes uitgebreid!

Geplaatst op 12 november 2020 door Redactie

Sinds de introductie van EasySafe ervaren steeds meer installateurs de voordelen van deze innovatieve oplossing van Burgerhout.
EasySafe is een volledig concentrisch PP 60/100 push-fit rookgasafvoersysteem. Het push-fit systeem is voorzien van een unieke trekvaste verbinding (trekvastheid > 450N). Daarmee is de kans op het losraken van de componenten nog verder gereduceerd.
Een van de voordelen van dit systeem is het toegenomen installatiegemak. Hierdoor wordt steeds vaker voor dit systeem gekozen als hét rookgasafvoersysteem zowel door grote installatiebedrijven als door zelfstandige installateurs.
Vanuit de markt kwam ook steeds vaker de vraag naar een 2 meter buis. Deze variant is nu toegevoegd aan het assortiment.

Installatiegemak

De trekvaste verbinding biedt nog een installatievoordeel: het is niet meer nodig de bochten separaat te beugelen. Eén beugel om elke mof van de pijp volstaat. Voor deze beugelpositie is de nieuwe EasySafe beugel ontwikkeld. Dankzij de excentrische bevestiging worden de pluggaten langs de buis geboord. De beugel is voorzien van een slimme verstelmogelijkheid, waardoor het op afstand zetten t.o.v. van de muur of het instellen van het afschot is vereenvoudigd.

Het EasySafesysteem is dusdanig ontworpen dat het systeem in één keer en zonder demontage in te korten is. Mede door deze twee innovaties is het installatiegemak toegenomen en kan er kostbare tijd bespaart worden.