Het grote Techniek Debat gaat 8 november van start

Geplaatst op 01 november 2023 door Redactie

Brancheorganisatie Techniek Nederland organiseert op 8 november in Woerden het Grote Techniek Debat. In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan Mona Keijzer (BBB), Eddy van Hijum (NSC), Silvio Erkens (VVD), Derk Boswijk (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) met elkaar én met de technieksector in debat over de energietransitie, het tekort aan technische vakmensen en de invoering van zero-emissiezones; onderwerpen die bepalend zijn voor de toekomst van Nederland. Het Grote Techniek Debat begint om 16.00 uur in de opleidingslocatie TechnoHUB in Woerden en duurt tot 17.30 uur. Roderik van Grieken treedt op als debatleider.

Opvallende deelnemers aan het debat

Eén van de deelnemers aan het debat is Mona Keijzer, nummer twee op de lijst van de BBB. Tot twee jaar geleden was Keijzer staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. De onderwerpen van het Grote Techniek Debat zijn voor haar dus zeker niet nieuw. Dat geldt ook voor Eddy van Hijum, die aanschuift namens Pieter Omtzigts NSC. Als gedeputeerde in de provincie Overijssel hield Van Hijum zich jarenlang actief bezig met het aanjagen van de energietransitie. De andere deelnemers aan het debat, Silvio Erkens (VVD), Derk Boswijk (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) zijn op dit moment lid van de Tweede Kamer en hebben daar onder meer Economische Zaken en Klimaat in hun portefeuille.

Terpstra: ‘Partijen moeten met antwoorden komen.’"
Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland vindt het belangrijk dat de partijen zich tijdens de campagne uitspreken over onderwerpen als de energietransitie en de instroom van technische vakmensen. "De besluiten die een nieuw kabinet gaat nemen, zijn van groot belang voor de technieksector. Hoe versnellen we de energietransitie? Op welke manier maken we onze economie duurzaam en circulair? Wat doen we aan het tekort aan technische vakmensen? Wat betekent de invoering van zero-emissiezones voor installateurs en retailers? Dat zijn concrete vragen die bepalend zijn voor onze toekomst. Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden van de verschillende partijen."

TechnoHUB

Het Grote Techniek Debat vindt plaats in de TechnoHUB in Woerden, een locatie waar techniek, innovatie en onderwijs bij elkaar komen. Onderwijs, bedrijven en overheid werken er samen aan de toekomst van de techniek.

Beperkt aantal zitplaatsen

Ondernemers en medewerkers in de techniek en de industrie, stakeholders, studenten en andere belangstellenden kunnen het Grote Techniek Debat gratis bijwonen. Het aantal zitplaatsen in de TechnoHUB is beperkt, de aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Meld je aan via deze link.


Reacties

Redactie Installatie Totaal

3 november 2023 om 11.30 uur

Kijk voor meer info op de volgende pagina: https://www.technieknederland.nl/bijeenkomsten/verkiezingsdebat

Huub Janssen

2 november 2023 om 08.23 uur

is er ook een live-stream te volgen of een opname terug te kijken?

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement