Het belang van warmtepompcertificering

Geplaatst op 21 augustus 2020 door Redactie

De warmtepomp is niet meer weg te denken uit het straat(lees: huis)beeld. En dat zal alleen maar meer worden gezien de doelstelling om van het gas af te gaan. Helaas verschijnen er nog vaak negatieve berichten over warmtepompen in de media. Tegenvallende prestaties, hogere energielasten in plaats van lagere en teleurgestelde gebruikers. Dat is zonde, want met kennis van zaken kunnen warmtepompen goed geïnstalleerd worden en dragen ze juist positief bij aan comfort, lagere lasten en een efficiënt energieverbruik.

Energietransitie

Vorig jaar al pleitten diverse personen en organisaties voor het certificeren van bedrijven bij het installeren van warmtepompen. Steeds meer partijen zien het belang van certificering om de kwaliteit binnen de sector hoog te houden. Het is ook belangrijk omdat we de warmtepomp nodig hebben bij de energietransitie. Maar dan wel goed geïnstalleerd en goed functionerend.
STEK heeft een warmtepomp-certificering ontwikkeld om juist dat te borgen. De certificering vindt plaatst in samenwerking met Kiwa en SGS INTRON.

Warmtepompen met f-gassen

Het merendeel van de huidige warmtepompsystemen is gevuld met f-gassen. De wetgeving is helder: ondernemingen en personen die werken met deze warmtepompen moeten dan dus gecertificeerd zijn. Bedenk ook dat particulieren die gebruik willen maken van subsidieregelingen, bewijs moeten aanleveren dat de apparaten geïnstalleerd zijn door een deskundige installateur.

Kwaliteit aantonen

Het borgen van kwaliteit is belangrijk bij explosieve groeiende marktsegmenten zoals warmtepompen. Niet alleen voor installateurs, maar ook voor het vertrouwen van klanten. Certificering maakt die kwaliteit en vakbekwaamheid aantoonbaar.

Meer info: www.stek.nl/warmtepompen

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement