Hester Thoen wint DGMR BINK Publieksprijs tijdens bouwfysicadag

Geplaatst op 20 juni 2017 door Redactie

Hester Thoen heeft de DGMR BINK Software Publieksprijs gewonnen voor de presentatie van haar afstudeerscriptie tijdens de NVBV Kennisdag Bouwfysica van 14 juni 2017. Zij kreeg 44 van de honderd stemmen en bleef daarmee de nummer twee, Reinier Scholten, vier stemmen voor. Hester wint hiermee een jaarlang onbeperkt gebruik van de BINK Software voor bouwfysische analyses en bouwbesluitberekeningen ter waarde van € 5.000,-.

Drie kandidaten

Twee jaar lang konden studenten een artikel over hun afstudeeronderzoek indienen voor publicatie in het blad Bouwfysica. Onder leiding van juryvoorzitter Kees van der Linden werden uit tien publicaties de artikelen van Hester Thoen, Franziska Roberz en Reinier Scholten geselecteerd voor de Kees van der Linden Juryprijs. Nieuw dit jaar was de DGMR BINK Publieksprijs. Hiermee ondersteunt DGMR BINK jong talent in hun ontwikkeling en in de eerste fase van hun carrière. De aanwezige bouwfysicaspecialisten stemden op de beste pitch van één van de drie afstudeerders.

Franziska Robertz trapte af met de pitch over haar onderzoek aan de TU Eindhoven naar de toepassingsmogelijkheden van ultra-lichtgewicht beton bij duurzame en energie-efficiënte gebouwen. Reinier Scholten presenteerde de uitkomsten van zijn afstudeerscriptie aan de TU Delft over de ontwikkeling van een hybride ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor toepassing in bestaande kantoorgebouwen. Hekkensluiter Hester deed aan de Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de geluidsbeleving van patiënten op de verpleegafdeling van ziekenhuizen. Op basis van de gevonden resultaten schreef zij een ontwerprichtlijn voor architecten en adviseurs.

DGMR BINK Publieksprijs

Na de drie pitches en afsluitende vragen van juryvoorzitter Kees van der Linden bracht het aanwezige publiek z’n stem uit. Met 44 stemmen kwam Hester Thoen als winnares van de publieksprijs uit de bus, voor Reinier Scholten (40 stemmen) en Franziska Roberz (17 stemmen).

Hester ontving uit handen van Jourdain Martens de DGMR BINK Publieksprijs ter waarde van € 5.000,-. De prijs bestaat uit een jaarlang gebruik van de BINK Software voor bouwfysische analyses en bouwbesluitberekeningen.
De Kees van der Linden Juryprijs was voor Franziska Robertz. Ze ontving deze prijs uit handen van Kees van der Linden zelf. Reinier Scholten en Hester Thoen eindigden op een gedeelde tweede plaats.