‘Hallo, hebben jullie nog een trafo?’

Geplaatst op 05 september 2023 door Redactie

Apreco: specialist in persgereedschap en kunststoflasapparatuur

Al drie decennia lang het juiste adres voor verhuur, aanschaf, reparatie en service als het gaat om persgereedschap en kunststoflasapparatuur en … nog veel meer apparatuur en machines waar de installateur zijn werk mee doet. Apreco: als je de naam hoort denk je wellicht aan een onderneming met Italiaanse of Spaanse invloeden maar niets is minder waar. Evert Blom begon ooit in een schuurtje in Waardenburg en bouwde het bedrijf, samen met zijn vrouw Corine en enthousiaste medewerkers, succesvol uit. Overigens, Apreco staat voor Apparaten, Reparatie en Constructie. Zo eenvoudig is het.

(Bijna) alles

We praten met Annemieke Verschoor, accountmanager. “Kijk, voor veel installateurs is de aanschaf van sommige apparaten of speciaal gereedschap een dure investering. Huren biedt, zo heeft de praktijk inmiddels wel uitgewezen, dan uitkomst. Ophalen of leveren, gebruiken en weer terug. Als servicecentrum van diverse merken wordt het gereedschap altijd getest en geijkt. Apparaten worden bij binnenkomst direct fysiek gecontroleerd en vervolgens gekalibreerd voordat ze opnieuw worden verhuurd. Ook maken wij foto’s van alles dat weggaat.” Het bedrijf heeft elf medewerkers en is gevestigd aan de Plantijnweg 16 in Culemborg. Een korte rondleiding in het overzichtelijke en opgeruimde pand maakt direct duidelijk dat de installateur voor, laten we zeggen, bijna alles hier terecht kan. Je kunt het zo gek niet bedenken maar als het met (pers)leidingen heeft te maken ligt het Apreco ‘op de plank’. Ter illustratie: toen Annemieke zo’n 7 jaar geleden bij dit bedrijf begon, waren er ongeveer 300 machines en apparaten in de verhuur, nu ruim 1100!

“De installateur ontzorgen, daar draait het om.”

“We hebben heel veel en als we het niet hebben, dan kijken we of het zinnig is om het toe te voegen. Dat gebeurt bijvoorbeeld meerdere keren door verschillende installateurs om een specifiek apparaat wordt gevraagd. Dan maken wij een inschatting of aankoop en verhuur economisch rendabel is. Wij zien dit als kans en investeren op die manier verder in ons assortiment en onze klanten.” Wel meer apparaten, maar veel groter worden? “Nou, niet direct. We hebben hier nu een club enthousiaste mensen die bereid is om, als dat nodig is, ook een stap extra te zetten. Los daarvan mag de kwaliteit te allen tijde geen punt van discussie zijn of worden, dus mocht het nodig zijn dan is uitbreiding een volgende stap. Eerst staat nog op de planning de bouw van het pand naast Apreco. Daar wordt een nieuw pand neergezet en krijgt de prefabricage meer ruimte. Voor diverse installateurs maken we daar het leidingwerk, hemelwaterafvoeren en diverse lekbakken of aanverwante PE-producten.”

Installateur

De installateur ontzorgen, daar draait het om. “De installateur moet zijn werk goed kunnen doen en daarbij ondersteunen wij hem. Laatst belde een klant die op een klus met een drukleiding bezig was en een defecte machine had. Vraag van hem: ‘Ik kan niet verder. Hebben jullie een trafo staan?’. Die hadden wij. Reactie van de klant: ‘Oh, super, super.’ Kijk, het is maar een voorbeeld maar daar doe je het wel voor”, vertelt Annemiek Verschoor.

“Onze reparatie afdeling is erop ingericht om veel werk te verzetten zodat, ook bij keuringen, het gereedschap weer snel bij de klant terug is. Het dóór kunnen werken is het belangrijkste voor de installateur.”

“Én je je biedt de klant gelijk de mogelijkheid om het defecte gereedschap te laten repareren. Onze reparatie afdeling is erop ingericht om veel werk te verzetten zodat, ook bij keuringen, het gereedschap weer snel bij de klant terug is. Het dóór kunnen werken is het belangrijkste voor de installateur.” Terwijl Annemieke de reparatie afdeling laat zien komt de bedrijfshond Chuck (een boerenfox) even een kijkje nemen. Chuck hoort ook bij Apreco, daar is geen twijfel over. Het zegt ook iets over de gemoedelijke sfeer binnen dit bedrijf. “Dit was, is en blijft een non nonsens bedrijf. Doe maar gewoon, daar bereik je het meeste mee. Het beste bewijs: een groot vast klantenbestand. Tevreden klanten die weten wat ze aan ons hebben.”

Flesopener

Intern wordt verder ook hard gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening. Zo is er een nieuwe website in de maak waardoor klanten straks nog beter bediend kunnen worden. Uiteraard is Apreco, net als eerdere jaren, in september present op de Installatie Vakdagen in Hardenberg. Wel eens een flesopener geperst? Apreco nodigt u graag uit om dit zelf te doen en een leuke gadget mee te nemen.

Tekst: Bob de Jong

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement