Hakron en KRASO: gebruiksvriendelijke producten voor de energietransitie in de installatiebranche

Geplaatst op 15 september 2023 door Redactie

Hakron, een bekende leverancier en producent van technische bouwproducten voor beton- en woningbouw, bedient voortaan ook de installatiebranche. Als langdurige partner van KRASO in Nederland speelt Hakron al jaren een belangrijke rol in het adviseren en leveren van gas- en waterdichte doorvoeren aan aannemers, prefab-betonproducenten en nu dus ook installateurs. Bovendien ontdekken ook bedrijven die zich richten op de energietransitie steeds vaker de gebruiksvriendelijke producten van KRASO, die door Hakron geleverd worden.

Tijdens de Installatie Vakdagen presenteerde Hakron vooral de nieuwste innovatieve oplossingen van deze Duitse producent KRASO. Het assortiment omvat een breed scala aan gas- en waterdichte doorvoeren voor bouw-, installatie- en elektrotechnische bedrijven.
Een voorbeeld hiervan zijn de nieuwe KRASO KDS kabeldoorvoeren. Deze zijn universeel toepasbaar en bieden een alles-in-één oplossing voor diverse behoeften op het gebied van kabeldoorvoer voor installateurs. KDS-kabeldoorvoeren worden tijdens nieuwbouw of renovatie geïnstalleerd, waarna ook nog jaren later extra kabels kunnen worden doorgevoerd zonder breekwerk en dergelijke.

Een ander voorbeeld zijn de KRASO-klemdichtringen uit EPDM met roestvast staal (A2-kwaliteit). Uniek daarbij zijn de moeren (KRASO DKM) met geïntegreerd aandraaimoment controle. Hierdoor is zelfs een momentsleutel niet meer nodig. Eenvoudig met een gewone dopsleutel aandraaien tot een klik hoorbaar is, dat is het juiste moment. Dit geeft volledige controle, te vast aandraaien of 'vastlopen' is onmogelijk. De montage van KRASO-producten is hierdoor nog eenvoudiger. Nog een voordeel: de KRASO DKM-moeren kunnen weer los en opnieuw vastgedraaid worden, ook weer zonder momentsleutel.

Hakron heeft een voorraad van alle gangbare standaardproducten van KRASO en kan deze snel met eigen vervoer leveren op de bouwplaats of bij het magazijn van de installateur. Daarnaast biedt het bedrijf ook maatwerkproducten aan. Voor deze specifieke behoeften biedt Hakron technische ondersteuning om ook bij lastige aansluitingen tot een goede en passende oplossing te komen. Een snelle offerteprocedure en korte productietijd zijn kenmerkend voor de hands-on aanpak van Hakron richting haar klanten.
Op www.hakron.nl/installatietechniek is uitgebreide informatie te vinden en ook de Hakron/KRASO catalogus 01/2023 te downloaden.