Grote mogelijkheden van led vereisen goede planning

Geplaatst op 29 augustus 2019 door Redactie

Met ledverlichting kunnen bedrijven tot wel 80% besparen op hun energieverbruik. Door de sterk gedaalde prijzen is de aanschaf van ledverlichting vaak zeer snel terug verdiend.

Led biedt echter veel méér dan alleen besparing. Eigenaren en gebruikers van gebouwen vragen om de verbeterde lichtbeleving van zelf-dimmende lampen of willen hun verlichting integreren met hun beveiligingssysteem. Het Nederlandse bedrijfsleven stapt nu dan ook massaal over op led.

De elektrotechnische sector speelt een sleutelrol bij deze overschakeling. Installateurs moeten steeds complexere systemen visualiseren en zijn vaak meer bezig met software dan met hardware. Het is voor hen van groot belang dat ook opdrachtgevers en ontwerpers de kansen en beperkingen van led kennen. Een goed plan vooraf is namelijk essentieel om kostbare aanpassingen aan het einde van een project te voorkomen.

Voor opdrachtgevers is het soms moeilijk om de weg te vinden door het KNX- en DALI 2-oerwoud van standaarden. Zij vragen om advies en stellen daarvoor hoge eisen aan het kennisniveau van installateurs.

Praktische kennis die installateurs nodig hebben is te vinden op LED + Elektro, Nederlands grootste onafhankelijke vakbeurs voor licht- en elektrotechniek. Op deze beurs geven meer dan 150 exposanten voorlichting over hun nieuwe producten en kunnen professionals zich laten voorlichten bij meer dan 60 led-seminars en elektro-workshops.

LED + Elektro vindt plaats op woensdag 13 en donderdag 14 november in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. U kunt zich nu gratis registreren voor de beurs door gebruik te maken van de registratiecode 19INSTALLTOT

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement