Grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa bij Waalwijks familiebedrijf

Geplaatst op 25 november 2019 door Redactie

Het Waalwijkse familiebedrijf Naber Plastics investeert in het grootste glas-glas zonnepanelen project van Europa. Met 6.690 zonnepanelen wekt het bedrijf in de toekomst 1700 megawattuur per jaar op. De volledige opbrengst zal direct door het bedrijf worden geconsumeerd voor eigen productie. Er wordt dus geen enkele kilowattuur aan het net teruggeleverd.

Naber Plastics investeert in 6.690 zonnepanelen

Investeren in zonne-energie is een logische keuze voor spuitgietbedrijf Naber Plastics. Op het dak van de fabriek in Waalwijk worden op dit moment 6.690 glas-glas zonnepanelen van het merk SOLARWATT geplaatst. Met een totaal vermogen van 1,9 MW is dit het grootste glas-glas zonnepanelen project in Europa.

De investering in zonnepanelen volgt op eerdere investeringen in condensatorbatterijen en energiezuinige spuitgietmachines om de energieconsumptie zo veel mogelijk terug te dringen.

De zoektocht naar duurzame partners

Algemeen Directeur Wim Naber ging in zijn zoektocht naar geschikte partners niet over één nacht ijs. Uiteindelijk kreeg YellowNRG uit Katwijk het vertrouwen om het project uit te voeren. Voor de investering in zonnepanelen bezocht Naber de fabriek van SOLARWATT in Duitsland. De combinatie van hoogwaardige glas-glas zonnepanelen van SOLARWATT, met de daarbij behorende lange garanties, gaven de doorslag.

“Als ik een investering doe in zonnepanelen, wil ik ervan uit kunnen gaan dat deze decennia meegaan en dat ik niet voor onvoorziene situaties kom te staan. Vol vertrouwen kijk ik uit naar de uitvoering van het project”, aldus Naber.

Het projectteam

YellowNRG voert het project uit in nauwe samenwerking met SOLARWATT. De uitgebreide voorbereiding in samenwerking met Valk Solar, Engineering 4 Solar en v.d. Heuvel Elektrotechniek, zorgt voor een soepele implementatie.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement