Ketels die goed zijn voorbereid op de toekomst

Geplaatst op 26 oktober 2020 door Redactie

Alutherm Heating is de specialist als het gaat om gasgestookte cv-ketels met aluminium warmte-wisselaars. Met een compleet assortiment ketels van 170 tot 2200 kW (uiteraard allemaal CE-goedgekeurd). Het gasverbruik moet en gaat terug, daarover zijn alle partijen het inmiddels wel eens. “Van belang is vooral hoe we doelen gaan bereiken”, zegt Roel Schurink, adviseur bij Alutherm Heating. “We hebben nog een behoorlijke weg af te leggen en daarbij zullen gasgestookte cv-ketels voorlopig nog hard nodig blijven. Zeker als we de enorme vervangingsmarkt in aanmerking nemen. Bovendien kun je niet overal een warmtepomp neerzetten.” Alutherm Heating levert met name aan de grotere installatiebedrijven en dat is gelet op vermogen en omvang van de ketels natuurlijk niet zo vreemd. Unicum in dit verhaal is de cv-ketel met 2200 kW. “Deze ketel heeft geen voorzet- maar atmosferische branders. En dat mag heel bijzonder worden genoemd.”

Concreet

Je zou, als je naar unieke en brede productrange van Alutherm Heating kijkt, samengevat kunnen spreken van ‘groot op een klein oppervlak’. Met ketels die vooral worden geplaatst in kantoorpanden, flatgebouwen en in de utiliteit. Roel Schurink: “We praten over veel vermogen op een klein oppervlak. Betrouwbaar en altijd met een hoog rendement.”

"Gasgestookte cv-ketels zullen voorlopig nog hard nodig blijven”

Maar er gebeurt meer bij Alutherm Heating dan alleen het leveren van gasgestookte cv-ketels. Ook worden, geheel passend in deze tijd, hybride ketels geleverd. Met een vermogen van 170 tot 300 kW. Dit hybride toestel kan ook koelen en toegepast worden voor vloerverwarming. Ook heeft dit toestel een geïntegreerd binnendeel van de warmtepomp. En dat is wel zo handig voor de installateur want dat scheelt hem een hoop werk. “We spelen daarmee in op de vragen uit de markt. Ketels die goed zijn voorbereid op de toekomst en passen bij de manier waarop wij concreet invulling geven aan de energie-transitie.”

Partner

Alutherm Heating werkt samen met strategische partners om de markt nog beter te kunnen bedienen. Zo’n strategische partner is Dejatech. Jan Janssen, van Dejatech: “Samenwerking gebaseerd op vertrouwen, daar gaat het om. Samenwerking ook om te blijven zoeken naar duurzame producten. Ontwikkelen en innoveren, niet als loze kreten, maar als werkwoorden. Daar plukken alle partners de vruchten van. En dan gaat het niet alleen over hybride maar ook over waterstof als energiebron.” Dejatech is voor gerenommeerde fabrikanten in binnen- en buitenland een vaste ontwikkelingspartner.

Op orde

Alutherm Heating levert in Nederland maar ook in Europa. “De verwachting is dat we ook op Europees niveau goed meekunnen. Dat heeft met een aantal zaken te maken. Een brede productrange, kwalitatief hoogwaardige producten en een prima prijs-kwaliteitsverhouding om concurrerend te kunnen zijn en blijven”, aldus Roel Schurink.

"Ontwikkelen en innoveren, niet als loze kreten, maar als werkwoorden."

Verder benadrukt Schurink dat het altijd om meer gaat dan het leveren en installeren van een ketel. “Je moet uiteraard ook de organisatie goed op orde hebben. Een eerste inbedrijfstelling, periodiek onderhoud en uitstekende serviceafdeling met deskundige medewerkers. Voor het grotere installatiebedrijf zijn wij een betrouwbare en prima partner. Een partner voor nu maar ook voor de toekomst. Juist voor de toekomst.”

Alutherm Heating, gevestigd in Belfeld (bij Venlo), kent een landelijke dekking met servicemonteurs tussen Maastricht en Groningen, en ook tussen Den Helder en Goes. Alutherm Heating: een betrouwbare partner voor comfort en warmte!

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement