GROHE wil bewustzijn waterverbruik vergroten en steunt WaterSpaarders

Geplaatst op 30 november 2017 door Redactie

In de aanloop naar de vierde Nationale WaterSpaardersdag op 30 november komt GROHE in actie en wil de specialist in sanitair aandacht vragen voor waterbesparing.

Eén van de manieren om op eenvoudige wijze water te besparen, is door minder lang te douchen. Onder het motto ‘Samen houden we de aarde hoog’ gaat GROHE op het trainingscomplex van Ajax, de Toekomst, samen met Missing Chapter Foundation, de KNVB en andere WaterSpaarders, vijf minuten lang de bal hoog houden. Op deze manier vragen ze aandacht voor het feit dat vijf minuten douchen best lang is. Om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de missie is GROHE de uitdaging alvast aangegaan en worden genomineerden uitgedaagd hetzelfde te doen.

WaterSpaarders is geïnitieerd door kinderen en leerkrachten in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds, Unilever en de Missing Chapter Foundation van prinses Laurentien. WaterSpaarders willen dat Nederlanders minder water verbruiken en gaan het hele jaar diverse uitdagingen aan, waardoor het bewustzijn voor waterverbruik wordt vergroot. Door bijvoorbeeld korter te douchen, maximaal vijf minuten, wordt al snel 32 liter warm water per douchebeurt bespaard. Als heel Nederland meedoet, scheelt dat jaarlijks net zoveel CO2-uitstoot als die van 760.000 auto’s op de weg. Inmiddels doen 430.790 onbekende en bekende Nederlands mee om in totaal 5 miljard liter warm water te besparen.

Oproep aan Nederlanders om korter te douchen

Rogier van Dis, directeur GROHE Nederland en partner van WaterSpaarders, over het initiatief: “Wij hopen op deze manier bij te dragen aan waterbesparing in Nederland en het onderwerp op een leuke manier onder de aandacht te brengen bij een grote doelgroep. Voor GROHE is het bewust en zuinig gebruikmaken van energie en natuurlijke bronnen meer dan alleen een uitdaging. Zo kunnen we zelf ook van alles doen om bewust om te gaan met water, want iedereen heeft invloed op het ecosysteem. Daarom streeft GROHE ernaar dat we hier niet alleen over praten,
maar ook daadwerkelijk actie ondernemen. Dit kan al eenvoudig door bijvoorbeeld niet langer dan vijf minuten te douchen”.

Iedereen in Nederland kan een WaterSpaarder worden door zich aan te melden op WaterSpaarders en vervolgens een bal zo lang mogelijk hoog te houden. Deelnemers moeten hun poging filmen en een ander uitdagen hetzelfde te doen. Het filmpje dient vervolgens gedeeld te worden op social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn).Deelnemers kunnen vijf andere mensen taggen en uitdagen, met gebruik van de volgende
hashtags: #WaterSpaarders #aardehoog.

Het initiatief om water en energie te besparen sluit perfect aan bij de merkwaarden en duurzaamheidsdoelstellingen van GROHE. Overige partners van WaterSpaarders zijn Vitens, Eneco, Enexis, Stayokay, Vewin, Unie van Waterschappen, Scouting Nederland en Natuur & Milieu. Alle partners ondersteunen met behulp van hun eigen expertise waterbesparing in Nederland.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement