GreenComfort: de oplossing voor duurzame warmteterugwinning

Geplaatst op 26 oktober 2020 door Redactie

Warmtepompen zijn de manier om woningen te verduurzamen. Ga je voor een warmtepomp met binnen- of buitenunit? Voor hybride of all-electric? Daarnaast moet je goed kijken naar de woning, waaronder naar het ventilatietype.

Duurzaam verwarmen

Er zijn twee soorten ventilatietypes: C en D. Bij woningen met ventilatietype C plaats je de Modul-AIR van Inventum eenvoudig op de plaats van de mechanische ventilatiebox. De Modul-AIR doet echter veel meer dan de mechanische ventilatiebox. Deze warmtepomp: ventileert, verwarmd én zorgt voor warm water. Oftewel: voor een comfortabel en gezond binnenklimaat.

Maar wat doe je bij ventilatietype D? Dan combineer je de Modul-AIR met de nieuwe GreenComfort module!

GreenComfort module

De GreenComfort werkt samen met de Inventum Modul-AIR. De GreenComfort zuigt verse buitenlucht aan, die eerst gefilterd en vervolgens opgewarmd wordt. De lucht wordt daarna via afzonderlijke ventilatiekanalen naar de desbetreffende verblijfsruimten gevoerd.

In tegenstelling tot een WTW met kruisstroomwisselaar scoort de GreenComfort van Inventum wel goed in BENG 3. Dit komt omdat er door het gebruik van de Modul-AIR een grote bijdrage aan hernieuwbare energie is.

Wil je weten of de GreenComfort ook in jouw project kan worden toegepast? Neem contact met ons op.