Gouden SHK Essen biedt drie nieuwe segmenten

Geplaatst op 08 februari 2016 door Redactie

De SHK bij de Messe Essen viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum. Deze beurs voor sanitair, verwarming, klimaat en hernieuwbare energieën, die van 9 tot en met 12 maart gehouden wordt, is al een halve eeuw het informatie- en presentatieplatform voor de installatietechniek. Tijdens dit gouden jubileum worden er drie nieuwe segmenten gepresenteerd.

„Deze vakbeurs, die neergezet wordt door Fachverband Sanitär Heizung Klima, Nordrhein-Westfalen (SHK NRW) in samenwerking met BDH Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie, heeft sinds 1966 een vaste plek in de installatiebranche. Alle marktleiders zullen aanwezig zijn op deze vakbeurs. De hoofdmoot wordt gevormd door bedrijven op het gebied van bad en sanitair en bedrijven op het gebied van verwarmingstechniek. Bedrijven op het gebied van klimaat hebben een kleiner aandeel in de beurs.

Nieuwe segmenten

Tijdens het vijftigjarig jubileum worden drie nieuwe segmenten geïntroduceerd, die samen zorgen voor een nog beter bereik. Bij het eerste nieuwe segment tonen energieleveranciers hun concepten op het gebied van energielevering, dienstverlening en watervoorziening. Het tweede nieuwe segment is koeling/koudetechniek. Hier informeren leveranciers van koelings- en klimaatbeheersingssystemen de bezoekers over hun dienstenpakketten. Het derde nieuwe segment is voorzienings- en verwijderingstechniek. Hier worden producten voor de gemeentelijke infrastructuur gepresenteerd. Met de toevoeging van deze drie nieuwe segmenten biedt de SHK een compleet aanbod op het gebied van energieopwekking en energietoegang in de woonomgeving tot en met de verwijdering ervan. De SHK is ook het informatieplatform voor oplossingen op het gebied van energie-efficiëntie en hernieuwbare energie, drinkwaterhygiëne en innovatief badkamerdesign voor alle generaties.

Dertien landen op SHK

Dit jaar zijn er 580 exposanten uit dertien landen aanwezig, die samen op een oppervlakte van 72.000 vierkante meter, verdeeld over zeven hallen op de SHK hun nieuwe producten, diensten en trends laten zien. Naast de drie nieuwe segmenten zijn dat producten en diensten op het gebied van energie-efficiënte verwarmingstechniek, innovatief badkamerdesign voor alle generaties, test-, besturings- en regelapparatuur, elektrotechniek, gebouwenautomatisering en klimaat- en ventilatie-installaties. Ook worden er verschillende oplossingen getoond op het gebied van drinkwaterhygiëne. Bedrijven laten hun innovaties op het gebied van energie- en gebouwentechniek zien, met name de digitale ontwikkelingen. Apps, besturing via touchscreens en slimme meters maken individuele oplossingen en energiebesparend gebouwenbeheer op het gebied van verwarming, klimaatbeheersing, verlichting en zonwering mogelijk. Gecontroleerde ventilatie zorgt voor een gezond klimaat en comfort.

Azubi Lounge

SHK NRW en Messe Essen vinden het belangrijk om ook de jonge bezoekers te informeren over de mogelijkheden die de installatiebranche te bieden heeft. Op alle beursdagen kunnen jongeren terecht bij de Azubi Lounge om zich te laten informeren op het gebied van techniek. De Azubi Lounge is een leer- en practicumdag voor de hoogste klassen van de middelbare school en het beroepsonderwijs. Er zijn onder andere high-tech brandstofcellen. „Bij de Azubi Lounge richten we ons op schoolklassen die de SHK komen bezoeken”, vertelt Hans-Peter Sproten, Hauptgeschäftsführer van het Fachverband Sanitär Heizung Klima Nordrhein-Westfalen. „We hebben tweeduizend scholen in Nordrhein-Westfalen aangeschreven om naar de SHK te komen. De leerlingen kunnen deelnemen aan de Azubi-rally. Deze rally voert hen door de verschillende hallen langs de diverse thema’s, waarbij ze spelenderwijs diverse opgaven oplossen. De Azubi Lounge is de ontmoetingsplaats voor stagiaires en studenten.” Leerlingen kunnen zich aanmelden via website: www.superheldenkarriere.de.

Nederland en België-dag

Op de eerste beursdag, 9 maart, zijn specifiek de bezoekers uit Nederland en België welkom. „Op deze speciale dag worden de bezoekers uit die landen uitgenodigd om grensoverschrijdend te netwerken”, geeft Sproten aan. „De SHK biedt een attractief programma met grensoverschrijdende contacten en exposanten. Veel bedrijven bieden informatie in meerdere talen aan. En op de Nederland en België-dag zijn de stands ook bezet met mensen die meerdere talen spreken.”

Kijken naar ontwikkelingen in de markt

„In een tijd waarin de branche zich snel ontwikkelt, kijken wij in welke richtingen de markt zich beweegt en hoe wij als SHK dat op de beurs kunnen brengen”, vertelt Sproten. „Voorbeelden hiervan zijn energietransport en energiegebruik. Op de beurs komen de drie punten water, warmte en energie naar voren en hoe deze naar de huizen getransporteerd kunnen worden.”

Trefpunt voor de praktijk

In hal 2 is de stand van de vakvereniging SHK NRW. De bezoeker die werkzaam is in de praktijk kan zich hier informeren over actuele thema’s, waaronder brandstofcellen en aardgastechnologieën, maar ook over de nieuwste uitdagingen op het gebied van sanitaire voorzieningen en ventilatie. In een speciale presentatie worden twee onderwerpen van de toekomst behandeld: Smart Home en brandstofcellen.

Moderne verwarmingstechnologie

BDH informeert de bezoeker via een multimediashow, die bestaat uit informatieborden, video’s en brochures, over de moderne verwarmingstechnologie. „Hierbij worden de nieuwe ontwikkelingen en de technologietrends van de verwarmingsmarkt belicht”, zegt Andreas Lücke van BDH. „Een van de trendthema’s is bijvoorbeeld verwarming en IT, waarbij de verwarming geregeld wordt via mobiele apparaten. Ook wordt er informatie geboden over de WK-technologie op basis van brandstofcellen.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement