Gezondheid vs. Energietransitie

Geplaatst op 10 september 2018 door Redactie

Kom dat zien! De wedstrijd Energietransitie versus Gezondheid. Erg spannend wordt het gevecht niet, want de overheid steunt Energietransitie volledig. Termen als gasloos, nul-op-de-meter en duurzaamheid vliegen Gezondheid om de oren. En dit doet zeer! Gezondheid lukt het nog net om op te krabbelen…

Iedereen praat over Energietransitie. Elk vakblad, de banken, het lijkt of de hele bouw alleen hier nog maar mee bezig is. Gelukkig maken we ons bij BUVA ook zorgen om Gezondheid. We vinden dat de gezondheid van een bewoner te allen tijde centraal moet staan. Veel woningen in Nederland hebben binnen een slechtere luchtkwaliteit dan de lucht langs snelwegen. In de tussentijd zijn we bezig met deze woningen energiezuiniger te krijgen en verliezen het belang van een goed binnenklimaat uit het oog. Verkoudheid, droge ogen en zelfs astma liggen op de loer om bewoners aan te vallen.

Bij verduurzaming met goed isolatiemateriaal wordt de natuurlijke ventilatie geminimaliseerd. Dit leidt tot een woning met onvoldoende verse lucht waardoor gezondheidsklachten gaan opspelen. In de BUVA homecare systemen wordt bekeken welke mogelijkheden er zijn voor verduurzaming, maar daarnaast wordt de binnenluchtkwaliteit niet uit het oog verloren. Een autonoom systeem dat voor verwarming en ventilatie zorgt, is hierbij de ideale oplossing om aan alle eisen en wensen te voldoen.