Geslaagd 3-partijen BIM event

Geplaatst op 03 oktober 2016 door Redactie

Met een opkomst van ruim 45 geïnteresseerden was het BINK BIM event op 14 september vooraf aan de Installatie Vakbeurs Hardenberg zeer geslaagd te noemen.

Korte BIM historie

Sinds een jaar of 8 is BINK Software serieus bezig met BIM door te onderzoeken op welke wijze de software het BIM proces zou kunnen optimaliseren. De keuze is gemaakt om te kunnen koppelen met verschillende programma’s oftewel Open BIM. Vervolgens is een samenwerking aangegaan met diverse partijen en een aantal grote installateurs zoals Kuijpers Installaties, Linthorst Techniek en Revit leverancier Itannex.

BIM voor interne efficiëntie

In 2014 werd er samen met Kuijpers gekozen voor het uitwisselformaat gbXML. De door de modelleurs van Kuijpers ingevoerde informatie kon middels het gbXML formaat worden ingelezen in de BINK rekensoftware, om de koel- en verwarmingsvermogens te bepalen. Kuijpers kwam tot de conclusie dat met deze bi-directionele koppeling het werk van zes manweken was teruggebracht tot slechts drie mandagen.

Automatisch rekenen conform de norm

Een jaar geleden zocht ook Linthorst Techniek een softwarepartij die hen kon helpen bij hun BIMproces. Wat Linthorst bij het 3D tekenen mistte was een tool waarmee Revit gekoppeld wordt aan een rekenprogramma. Een rekenprogramma dat voldoet aan de Nederlandse normen en dat ook geaccepteerd wordt in hun bouwproces. BINK Software nam deze uitdaging graag aan. Er werd nu gekozen voor het standaard uitwisselformaat IFC. En na ruim een half jaar is de eerste bi-directionele koppeling van de leiding module, BINK Riolering, een feit.

BIM is samenwerken en delen

Uit deze vraagstukken en oplossingen blijkt maar weer eens dat het idee van de BIM werkwijze gestoeld is op samenwerken en informatie delen. De tot nu toe bereikte resultaten willen de 3 partijen BINK Software, Linthorst Techniek en Itannex graag met geïnteresseerden delen.

Op 20 oktober is er dan ook een roadshow gepland “SmartBINK – riolering tool”. Aanmelden kan via http://www.binksoftware.nl/zeer-geslaagd-3-partijen-bim-event/

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement