German Design Award 2017 : Speciale vermelding voor de wastafelmengkraan van DELABIE

Geplaatst op 11 januari 2017 door Redactie

De jongste mechanische wastafelmengkraan 2621EP van DELABIE heeft onlangs de GERMAN DESIGN AWARD 2017 gewonnen met speciale vermelding.

De prijs

De German Design Award, toegekend door de jury van experten van de Duitse Raad van Design (Rat für Formgebung), staat binnen de wereld van design wedstrijden gekend als één van de meest erkende ter wereld en heeft een reputatie opgebouwd ver buiten haar vakkringen. Jaarlijks worden design producten en communicatietoepassingen gewaardeerd en geselecteerd voor hun individuele vernieuwende bijdrage aan het veranderende internationale landschap.

De wedstrijd stelt zeer hoge eisen bij de selectie van de laureaten: dankzij de gekozen unieke benoemingsprocedure, worden alleen producten geselecteerd die uitblinken op vlak van ontwerpkwaliteit.

De prijs 'Special Mention' honoreert de uitzonderlijke kwaliteit van het ontwerp en het opmerkelijk design.

De winnaar

De 2621EP heeft de jury overtuigd met een uniek ontwerp: de mengkraan laat toe het watervolume in de mengkraan tot 85 % te verminderen en zo ook de bacteriegroei. Bovendien zorgt de smalle doorgang voor het water voor een grotere stroomsnelheid, waardoor ook de vorming van de biofilm beheerd wordt.

Deze nieuwe mengkraan heeft overigens geen uitloop: de BIOSAFE kraanuitgang is direct geïntegreerd op de kraan. Doordat deze vervaardigd is uit Hostaform®, en een volledig gladde binnenkant heeft, wordt aanhechting van onzuiverheden en kalk onmogelijk
en wordt de ontwikkeling van bacteriën en vochtige kiemhaarden voorkomen.

DELABIE anticipeert bij het ontwerpen van kranen op de nieuwe Europese richtlijnen in verband met drinkbaar water. De kranen worden zo ontworpen dat er geen contact is tussen het water en chroom, nikkel en lood. Zo wordt puur en zuiver water verdeeld.

De nieuwe mengkraan is uitgerust met een temperatuurbegrenzing en een binnenwerk met drukcompensatie. Deze EP technologie zorgt ervoor dat temperatuurschommelingen te wijten aan drukverschillen in het net opgevangen worden. De technologie biedt tevens een automatische antiverbrandingsveiligheid (onmiddellijke sluiting van het WW bij onderbreking van het KW), waardoor het risico op brandwonden voor de gebruiker uitgesloten wordt.

De strakke vormgeving van deze mengkraan zonder uitloop, zorgt voor een modern design, zonder in te boeten op het comfort van de gebruiker. De eenvoudige vorm van de mengkraan helpt vervuiling
te voorkomen en vereenvoudigt het schoonmaken, de basis voor een goede hygiëne.