Geluidsisolatie voor meer comfort en een hogere levenskwaliteit

Geplaatst op 27 november 2017 door Redactie

Na de succesvolle introductie van de ArmaComfort-producten voor de geluidsisolatie van hemelwater- en vuilwaterafvoersystemen heeft Armacell de serie nu uitgebreid met verdere productvarianten.

Een overzicht van de ArmaComfort-producten

Bestekschrijvers en installateurs kunnen kiezen uit vier verschillende producten, afhankelijk van de vereisten voor brandveiligheid:
ArmaComfort AB: Armaflex met gesloten-celstructuur en een akoestische EPDM-EVA-geluidsbarrière. Brandclassificatie D-s2,d0.
ArmaComfort AB Plus: Armaflex met gesloten-celstructuur en een akoestische EPDM-EVA-geluidsbarrière (ook verkrijgbaar als zelfklevende platen). Brandclassificatie C-s2,d0.
ArmaComfort AB Alu: halogeenvrij polyurethaan met akoestische EPDM-EVA-geluidsbarrière en aluminium-folie. Brandclassificatie B-s1,d0.
ArmaComfort AB Alu Plus: Armaflex met gesloten-celstructuur en een akoestische EPDM-EVA-geluidsbarrière en aluminiumfolie.Brandclassificatie B-s1,d0.

Geweldige prestaties bij geringe muurdikte

In vergelijking met traditionele producten wordt met de meerlaagse geluidsisolatiematerialen een hogere geluidsreductie bereikt met dunnere wanddiktes. Bij tests van de Franse certificeringsorganisatie Centre Scientifique et Technique du Bâtiment (CSTB) volgens EN 14366, kwam naar voren dat met ArmaComfort AB het geluidsniveau van een Geberit PE-HD-pijp met 16 dB (A) kan worden verminderd, bij een waterstroom van 2 l/s. Op horizontale leidingen bereiken de ArmaComfort-producten zelfs een geluidsreductie van 18 dB (A). Het menselijk oor ervaart een vermindering van 10 dB als halvering van het volume.

ArmaComfort AB Alu op de werkplaats

Het voormalige ziekenhuis Saint-Antoine in Lille (Frankrijk) heeft een veelbewogen geschiedenis en ziet nu een stralende toekomst tegemoet. Het gebouw uit 1880 gebruikt als noodaccommodatie door het Leger des Heils en de kinderzorgorganisatie ’La Sauvegarde du Nord‘ – was in verval geraakt. Momenteel wordt het compleet gerenoveerd.

Valentin Grossemy, loodgieter bij FILIST (Sains-en-Gohelle):

"Achter de historische gevel van het voormalige ziekenhuis Saint-Antoine ontstaat nu een ultramodern gebouw. Als het klaar is, zal het ruimte bieden aan 325 verpleegplaatsen. Dit is het eerste project waarin we ArmaComfort AB Alu gebruiken voor de geluidsisolatie van vuilwater-afvoersystemen. De leidingen lopen door systeemplafonds en schachten. Met het nieuwe akoestische isolatiemateriaal was optimale geluidsisolatie ook in deze nauwe ruimten mogelijk. Het materiaal is eenvoudig en zuiver te installeren en we zijn bijzonder tevreden over de resultaten. Eigenlijk is het zonde dat ons werk nu wordt verborgen achter de plafondplaten. Maar het belangrijkste is dat de bewoners niet gestoord worden door het geluid dat dit soort systemen veroorzaken.

Tip: Achtergrondinformatie over geluidsbeheersing in gebouwen en de ArmaComfort-producten is te vinden in de nieuwe brochure van het bedrijf over geluidswerende maatregelen op www.armacell.com/nl..