Geen kalkaanslag, wel heerlijk water!

Geplaatst op 16 mei 2019 door Redactie

Water, we kunnen niet zonder en we moeten er dan ook zorgzaam mee omgaan. Door bepaalde stoffen toe te voegen wordt het water in een optimale conditie gehouden. Magnesium en Calcium zitten in ons drinkwater en kunnen leiden tot kalkaanslag. Kalkaanslag, dat wil niemand en dat is ook niet meer nodig dankzij de Descaler, een uniek product dat door Boshuis werd ontwikkeld en op de markt gebracht.

En, zo mag je na een paar jaar wel zeggen, een bijzonder product dat doet wat het belooft en inmiddels een steeds groter aantal tevreden gebruikers kent. Gerard Blokland, directeur bij Boshuis, Thuis in water, is enthousiast en heeft de overtuiging dat de Descaler een succesnummer is.

Groene technologie

“We praten in feiten over groene technologie omdat het volstrekt onschadelijk is voor het milieu. Een milieubewuste oplossing om kalkaanslag tegen te gaan waarbij geen elektriciteit, spoelwater of chemicaliën worden gebruikt”, aldus Gerard Blokland die zich al jaren met water bezighoudt. Altijd op zoek naar innovaties hetgeen onder meer leidde tot de Descaler.

“Een milieubewuste oplossing om kalkaanslag tegen te gaan waarbij geen elektriciteit, spoelwater of chemicaliën worden gebruikt.”

Het water stroomt van onder naar boven door het Descaler materiaal waardoor het gaat wervelen en bacteriën geen kans krijgen om schade te veroorzaken. De katalyserende werking zorgt er voor dat schadelijke kalk wordt omgezet in niet schadelijke kalk met als gevolg dat kalkaanslag tot het verleden behoort maar waarbij wel de mineralen worden behouden. “Als het echt werkt, heb je goud in handen”, hoorde Gerard Blokland in het verleden. Met een brede glimlach: “Nou, met dat goud valt het wel mee maar feit is wel dat het aantal hotels, campings en restaurants maar ook particulieren die een Descaler hebben bijzonder ingenomen zijn met het resultaat.”

ZOKU hotel Amsterdam

ZOKU, een woon-werkplek voor de werkende reiziger, is een mooi voorbeeld waar de Descaler van Boshuis prima functioneert. “Ik ken de opdrachtgever/eigenaar van dit, zeg maar, soort appartementenhotel en die wilde absoluut geen zout gebruiken om het water te ontharden. In 2016 werd de Descaler op proef genomen.

“De tevredenheid en het enthousiasme van onze klanten, dat is onze beste reclame.”

Er werden diverse inspecties uitgevoerd in verschillende spoelkeukens om te kijken of er kalkaanslag aanwezig was. Het resultaat was en is positief. Zowel in de spoelkeukens als in de vaatwasmachines maar ook in de Quookers geen kalkaanslag! Drinkwaterinstallaties moeten voldoen aan de hoogste eisen en de installaties worden dan ook regelmatig gecontroleerd. In ZOKU voerde Drinkwaterbedrijf Waternet een inspectie uit. “Tot hun eigen verbazing zagen ze een ‘waterontharder’ waarbij geen zout werd gebruikt. Ze kenden het apparaat niet. Maar na de uitleg over de werking kon men maar tot één conclusie komen: een bijzonder apparaat dat echt doet waarvoor deze is gemaakt.”

Onbekend

Onbekend maakt onbemind, luidt het gezegde. Gerard Blokland: “Hoewel we Descaler in steeds meer hotels, restaurants maar ook op campings plaatsen merken we dat het apparaat nog relatief onbekend is, terwijl we het toch over iets revolutionairs hebben. Het is de weg van de lange adem maar mijn overtuiging is dat we een uniek product hebben. Die overtuiging is er door de enthousiaste reacties van onze klanten. Kijk, je kunt een mooi verhaal vertellen maar daar kom je er niet mee. De tevredenheid en het enthousiasme van onze klanten, dat is onze beste reclame.”
Boshuis. Thuis in Water is de komende maanden te vinden op diverse beurzen, onder meer in Gorinchem en in Hardenberg. Uiteraard met de Descaler.

Voordelen Descaler op een rij:

* Verzacht water met nanotechniek
* Beschermd sanitair
* Duurzaam
* Eenvoudige installatie
* Geen chemicaliën
* Geen spoelwater