‘Geen betere raad dan voorraad’

Geplaatst op 15 juni 2022 door Redactie

‘Al in beginstadium adviseren’

„Onze kracht is dat we een breed assortiment hebben op het gebied van ventilatoren, afzuigventielen, roosters en ventilatiekanalen”, zegt Martijn van den Bosch, sales manager bij Nedco, de producent en totaalleverancier van ventilatieartikelen en witgoedaccessoires. „We zijn niet statisch, we blijven continu vernieuwen. Een ander sterk punt is dat er continue voorraad aanwezig is. Er is geen betere raad dan voorraad. Dan kun je nakomen wat je belooft, en dat is belangrijk. Juist daarop worden we dan ook gevonden.”

Nederlof senior is in 1986 in een garagebox van 50 m2 begonnen met de verkoop van kunststof lekbakken voor wasmachines, een uniek product voor in die periode. Door de jaren heen is Nedco uitgegroeid tot een uniek bedrijf van ruim 7000 m2 warehouse met meer dan drieduizend producten van kunststof en metaal. Het bedrijf is in 1994 gestart met het ontwikkelen van inmiddels 250 eigen matrijzen waarmee de diverse producten in de eigen fabrieken geproduceerd worden. In de vestiging Nieuwerkerk aan den IJssel worden met name de kunststof onderdelen geproduceerd onder andere via spuitgieten. Hiervoor heeft het bedrijf twee spuitgietmachines die door toevoeging van een robot 24/6 kunnen produceren. De metalen roosters van staal, rvs en aluminium worden in de eigen fabriek in China geproduceerd.

Familiebedrijf

Nederlof senior heeft in 2011 het bedrijf overgedaan aan zijn zonen Jan, Bastiaan en Pieter Nederlof. Zij zijn hiermee de tweede generatie in het familiebedrijf. „Als familiebedrijf zijn we informeel, betrokken en toegankelijk”, laat Van den Bosch weten. „We zijn een echt no nonsens bedrijf. Als familiebedrijf leggen we het accent dan ook op de langetermijnplanning en het waarborgen van de continuïteit.

„We zijn een echt no nonsens bedrijf. Als familiebedrijf leggen we het accent dan ook op de langetermijnplanning en het waarborgen van de continuïteit.”

Zo benutten we de breedte van ons assortiment optimaal. Hierin zit ook ons succes. We zijn dan ook steeds op zoek naar mogelijkheden om de markt zo goed mogelijk te kunnen bedienen en de klant aan ons te (ver)binden. Zo staat de klant bij Nedco echt centraal. De prijs moet goed zijn, maar betrouwbaarheid wederzijds is zeker zo belangrijk. We komen dan ook na wat we beloven.”


Noviteiten

Nedco levert een compleet assortiment aan ventilatiebenodigdheden in diverse afmetingen en kleuren, zoals ventilatiekanalen voor het aan- en afvoeren van lucht, ventilatoren voor het transporteren van lucht en bijpassende ventilatieroosters als buitenroosters, bolroosters, schoepenroosters, deur- en plintroosters en gevelroosters, voor een nette afwerking. Nedco springt in op de noviteiten in de markt. „Neem bijvoorbeeld zwart deurbeslag. Dat is nu veel gevraagd”, laat Van den Bosch weten. „Daar springen wij op in met een assortiment zwarte roosters, dat we nu nieuw in ons assortiment hebben. Zo denken we steeds mee met de klant.”

Logisch pakket

„Onze klanten, de groothandels, zijn geen kleine jongens”, zegt Van den Bosch. „Voor een project leveren we de benodigde artikelen in één keer aan de desbetreffende technische groothandel, die het weer doorlevert aan de installateur. Ze zijn daarop ingericht. Ze kennen de projecten en ze weten wat er gevraagd wordt. Tevens leggen we bij de technische groothandel een logisch pakket neer voor de installateur.

„We worden door de groothandels vaak gezien als kenniscentrum. Ons assortiment groeit steeds verder, waarbij specifieke kennis nodig is.”

 Daarbij houden we ook rekening met de actuele vragen, zoals de vraag naar zwarte roosters. Maar ook rvs zit altijd in het pakket, daar blijft vraag naar. We spelen in op wat de klant wil. Elke klant is voor ons uniek. Uiteraard leveren we een groot pakket waar continue vraag naar is bij groothandels, maar per technische groothandel zijn er accentverschillen. We denken mee en samen komen we tot een juiste oplossing. Mede door Covid-19 heeft ventilatie versneld meer aandacht gekregen. Iedere installateur heeft wel gemerkt dat dit nu een wezenlijk onderdeel is geworden.” Dit ziet ook Nedco terug in de aanvragen.


Kenniscentrum

„We worden door de groothandels vaak gezien als kenniscentrum”, laat Van den Bosch weten. „Ons assortiment groeit steeds verder, waarbij specifieke kennis nodig is. We zien dan ook een toename in kennisoverdracht naar groothandels, zoals trainingen voor bijvoorbeeld rookgaskanalen. De trainingen geven we bij de groothandels op locatie. Ook wordt de kennis van onze medewerkers continu op peil gehouden door informatiesessies vanuit de producenten. Bovendien spelen onze buitendienst collega’s, samen met de binnendienst, een belangrijke rol in de overdracht van noviteiten en kennis. Zij zijn altijd up-to-date als ze op route zitten.”

Woningventilatie en energiezuinig wonen

Nedco levert alle benodigdheden voor binnen ventilatie zoals binnen- en buitenroosters, ventielen, ventilatoren en bolrooster. „Steeds meer mensen hebben een kookeiland. Dat vraagt om grotere kanalen voor de afzuigkappen”, legt Van de Bosch uit. „De installateur wil de kanalen strak weggewerkt hebben.

„We hebben een afdeling salessupport, maar ook technische ondersteuning. De installateur kan bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld ventilatie in een badkamer.” 

Maar dat is soms een uitdaging omdat de capaciteit van afzuigkappen steeds groter wordt. Was eerst zo’n 300 m3 genoeg, nu is vaak zo’n 600 m3 gevraagd. Te kleine kanalen geven veel herrie omdat de lucht afgeknepen wordt. Ook het energiezuinig wonen is belangrijker geworden. Daar spelen we op in met onze roosters. Bijvoorbeeld bij de afzuigkap met een vlinderklep, zodat er geen valse lucht naar binnen kan als de afzuigkap niet in bedrijf is.”

Nedco biedt meer

Nedco ontzorgt de installateur. „Bij ons is het niet alleen dozen schuiven”, geeft Van den Bosch aan. „We hebben een afdeling sales support, maar ook technische ondersteuning. De installateur kan bij ons terecht met vragen over bijvoorbeeld ventilatie in een badkamer. Ook bij bouwprojecten kunnen we al in een beginstadium adviseren.” De slogan: ‘Ventilation. We make it perfect’ hanteren we niet voor niets.”

Tekst: Carla van der Meer

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement