Gasketelwet opnieuw uitgesteld

Geplaatst op 30 juni 2020 door Redactie

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Gasketelwet wordt uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook de verplichte CO-certificering gaat daardoor pas over enkele maanden in.

Het uitstellen van de wet, die op 1 juli 2020 in zou gaan, heeft te maken met het feit dat de Raad van State nog op zich laat wachten en omdat de ambtenaren van BZK meer tijd nodig hebben om racties op de internetconsultatie te verwerken, waaronder een reactie van Techniek Nederland.

Vanwege het uitstel zal ook de overgangsperiode van anderhalfjaar worden doorgeschoven. Dit betekent dat installateurs na invoering dus nog anderhalf jaar de tijd hebben om zich voor te bereiden op de nieuwe wet. Daarna mogen alleen gecertificeerde cv-bedrijven met vakbekwame monteurs werken aan cv-ketels, geisers en gashaarden.

Op de website Vakmanschap CO kunnen bedrijven de vakbekwaamheid van hun installateurs te laten examineren. Dit begint met een online zelftoets, vervolgens een e-learning module en een praktijk- en theorietoets.

Bron: Techniek Nederland


Reacties

Ton Van t klooster

4 juli 2020 om 11.45 uur

Veel bedrijven hebben helemaal maal geen gediplomeerde gasonderhoudsmonteur in dienst Zie ook gawalo opleidingen Gouda In het gooi Eemland was via Steegas en Remu de opleiding verzorgd maar uit eindelijk door de vele fusie s teniet gedaan oorzaak onderlingen concurrentie Veel onderhoud abonnement afsluiten en goedkoop personeel erop zetten Toen al werdt een gasonderhoudsmonteur weggezet als mantelzorgers 10 minuten voor onderhoud is te weinig Grote bedrijven gingen voor het grote geld Groetjes ton van t klooster

E.v.d.Pol

2 juli 2020 om 17.39 uur

Snap hier ook niets meer van. Veiligheid voorop, Afgelopen week ook co-certificering gehaald maar krijgen wij dan ook anderhalf jaar erbij voor verlenging van CO. 6.5 jaar i.p.v. 5 jaar. In overgang periode van anderhalf jaar kan er veel mis gaan. De verplichte Cp-certificering doorzetten.

w groen

2 juli 2020 om 14.19 uur

Wat een slappe hap daar in den haag. Zelf inmiddels voor 1-7-2020 mijn co-certificering gehaald maar hiervoor was het ook al enkele keren doorgeschoven.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement