Galletti WTW-unit, energie en kosten efficiënt

Geplaatst op 02 juni 2017 door Redactie

Airconair introduceerde onlangs een nieuwe reeks WTW-units uit de Galletti Group. De RPE is natuurlijk geproduceerd volgens de nieuwste Europese energie-efficiëntie richtlijnen, Erp 2016. Dit betekent dat de efficiëntie van deze kosteneffectieve WTW-unit hoger is dan 67% (CE 1253/2014/CE). De range bestaat uit 8 modellen met een luchthoeveelheid vanaf 165 m3/h tot 3900 m3/h.

De RPE is voorzien van een volledig geïntegreerde regeling van alle mogelijke functies van de unit, bypass klep (vrije koeling), elektrische voorverwarming, na-verwarming of -koeling met water (regelkleppen) of
DX-verwarming/koeling, traploze ventilatorsnelheid, vuilfilter alarm en ionisatiemodule en kan opgenomen worden in de Galletti totaalsysteemregeling, EVO en ERGO.

De enkelwandige gegalvaniseerde panelen zijn voorzien van een poedercoating aan de buitenzijde en zijn zowel thermisch als akoestisch geïsoleerd met hoogwaardige kunststof materiaal (brandclass B-S2/D0).
De hoog efficiënte kruisstroomwarmtewisselaar is verwaardigd van aluminium met een lekbak van AISI 304. De RPE is voorzien van radiale plug ventilatoren, waardoor de RPE zeer compacte afmetingen heeft. De units kunnen in zowel horizontale als verticale versie worden geleverd en uitgerust worden voor buitenopstelling.

Vooruitlopend op de nieuwe Europese richtlijn Erp 2018, zal Airconair In de loop van dit jaar een nog efficiëntere WTW-unit met warmtewiel op de markt brengen. Bezoekers van de Installatievakbeurs in Hardenberg hebben het prototype al kunnen aanschouwen.