'Forum voor woningventilatie’ debuteert op SHK ESSEN

Geplaatst op 17 januari 2020 door Redactie

Begeleidend presentatieprogramma over actuele trends en ontwikkelingen

Naast het verwarmen wordt een goede ventilatie steeds belangrijker bij de technische inrichting van gebouwen. Enerzijds is het belangrijk dat de lucht in de goed geïsoleerde, energie-efficiënte gebouwen voldoende wordt ververst, maar aan de andere kant moet er hierbij zo weinig mogelijk energie verloren gaan. Bovendien verhoogt een gecontroleerde ventilatie tevens het wooncomfort. Met het ‘Forum voor woningventilatie’ staat dit belangrijke thema van 10 t/m 13 maart 2020 voor het eerst in de schijnwerpers op de SHK ESSEN. Het Forum wordt gezamenlijk georganiseerd door het Bundesverband der Deutschen Heizungsindustrie BDH, het Fachverband Gebäude-Klima FGK en het Fachverband SHK NRW.

Het nieuwe Forum rondom het thema ventilatietechniek in woningen in Hal 2 is met name interessant voor bezoekers die op zoek zijn naar nieuwe, lucratieve markten, omdat het Forum een overzicht biedt van de beschikbare technologieën en oplossingen op de markt. Door de verschillende brancheverenigingen worden elke dag lezingen gehouden over onder andere toepassingstechnieken, nieuwe regelgeving en verschillende producten. "Vooral planners, projectontwikkelaars en vakbedrijven mogen dit niet missen", zegt Hans-Peter Sproten, directeur van SHK NRW. “Tijdens het Forum wordt ook meegenomen dat, naast verwarmingstechniek, ook de ventilatie bijdraagt aan energiebesparingen en CO2-reductie. Bovendien zorgt ventilatie voor een hoger wooncomfort", voegt Andreas Lücke, directeur van BDH toe. “De SHK ESSEN is als vakbeurs voor verwarming en klimaatbeheersing het ideale platform voor het Forum voor woningventilatie”, is Günther Mertz, directeur van FGK van mening.

Voor planners tot installateurs

Het ‘Forum voor woningventilatie’ kan voor veel verschillende doelgroepen zeer interessant zijn. Bijvoorbeeld voor planners en architecten, maar ook voor energieconsulenten en vertegenwoordigers en zelfs voor medewerkers van woningcorporaties en installateurs en monteurs. Tijdens het Forum ligt de nadruk op praktijkgerichte oplossingen. Dagelijks worden er van 10.30 uur tot 12.30 uur 20 minuten durende lezingen aangeboden. Deze lezingen gaan onder andere over het marktpotentieel van woningventilatiesystemen, de wettelijke en normatieve uitdagingen en voorbeelden uit de praktijk van installaties in nieuwbouwprojecten en bestaande woningen. Na elke lezing is er uiteraard ruimte voor vragen. Op de stand van het Forum worden op informatieborden alle belangrijke aspecten van het onderwerp woningventilatie samengevat.

Meer informatie op: www.shkessen.de

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement