Fluisterstille binnen opgestelde lucht-water warmtepomp

Geplaatst op 09 juli 2021 door Redactie

De WPL 09 ICS van STIEBEL ELTRON is een fluisterstille warmtepomp waarvoor geen buitenunit nodig is. De warmtepomp is energiezuinig, zorgt voor een gezond binnenklimaat en is 100% gasloos.

Deze warmtepomp is gemakkelijk en eenvoudig te installeren en er is geen F-gassen certificering nodig. Daarnaast ontvangt de klant subsidie bij renovatie. Het is eenvoudig te onderhouden en het is een bewezen technologie sinds 1999.

Energiezuinige warmtepomp

De invertertechnologie zorgt voor een hoge efficiëntie en lage energiekosten. De STIEBEL ELTRON warmtepompen onderscheiden zich door het hoge werkelijk gehaalde rendement. De WPL 09 ICS is getest bij KIWA en is toepasbaar voor de NEN7120 en de NTA8800.

Fluisterstil

De WPL 09 ICS heeft een innovatief toesteldesign. Dit zorgt ervoor dat het toestel, zowel binnen als buiten de woning, een bijzonder laag geluidsniveau heeft.
Met de silent mode is dit niveau nog verder te verlagen. Hierdoor is de WPL 09 ICS, met de nieuwe geluidsregels, zonder aanvullende maatregelen, toepasbaar.
Hij kan direct geplaatst worden, omdat er geen aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn, maar er moet wel rekening gehouden worden met geluid binnen de woning.

Als de unit op een slaapkamer zou worden geplaatst, bijvoorbeeld een slaapkamer die op de zolder is ingetekend en aangewezen als slaapkamer, dan voldoet hij niet aan de regels.
Wordt deze warmtepomp in een technische ruimte geplaatst, of wordt deze slaapkamer als onbenoemde ruimte benoemd, die later om te turnen is naar een slaapkamer, dan voldoet hij wel.

Eenvoudig te installeren warmtepomp

De WPL 09 ICS is een ruimtebesparende installatie vanwege de compacte uitvoering. Door de hoge mate van integratie is dit toestel eenvoudig en snel te installeren. Door de snelkoppelingen zijn de toe- en afvoer van de lucht eenvoudig te monteren.
De STIEBEL ELTRON producten kenmerken zich door een verregaande integratie van alle losse onderdelen. Dit vereenvoudigt het monteren en beperkt de noodzaak voor aanvullende materialen tot een minimum. Het levert ook een enorme tijdsbesparing op, en voorkomt faalkosten.