FlatRoofVent, de krachtpatser voor uw platdak constructie

Geplaatst op 15 april 2018 door Redactie

Om de levensduur van een dakconstructie te verlengen, is ventilatie een must. Daarom ontwikkelde Ubbink de FlatRoofVent, een krachtige platdak constructie ontluchter. Met deze dakdoorvoer krijgt bouwvocht en/of condensatievocht geen kans om de constructie aan te tasten.

Tijdens de bouw van een platdak is het belangrijk om nauwkeurig om te gaan met het plaatsen van dampremmers, om de constructie optimaal te beschermen tegen weersinvloeden. Toch is dit niet altijd mogelijk en is venilatie/ontluchting noodzakelijk: de FlatRoofVent is hiervoor een goede oplossing.

Door de stabiele weerstand werkt deze dakdoorvoer onder alle windomstandigheden perfect. Hij heeft een geïntegreerde plakplaat en de extra schroefgaten zorgen ervoor dat de doorvoer stevig blijft zitten. Door zijn vormgeving heeft de PP kap een zeer grote ontluchtingscapaciteit. De dakdoorvoer is beschermd tegen inregenen en geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Tevens is hij elegant op het dak, klein van formaat, robuust in design en levert een topprestatie. 

Voordelen

De FlatRoofVent van Ubbink is gemaakt van hoogwaardig polypropyleen (PP). Deze kunststof krachtpatser is dus licht van gewicht en ongevoelig voor beschadigingen en breuk. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium en is uitzetting- en krimpbestendig. De grote ontluchtingscapaciteit en de stabiele weerstand zijn kenmerkend voor dit product. Alle varianten zijn geïsoleerd, beschermd tegen inregenen en uv-bestendig.

Toepassing

De FlatRoofVent is geschikt voor platdakontluchting in nieuwbouw en bij renovatie. Voor ruimteventilatie of een aansluiting voor een droger biedt Ubbink het MultiVent ventilatieprogramma.