Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders maken centrale verwarming efficiënter

Geplaatst op 23 maart 2020 door Redactie

De afscheiding van lucht- en vuildeeltjes is van groot belang voor een rendabele en probleemloze werking van een centraal verwarmingssysteem. Een schoon en luchtvrij systeem heeft een langere levensduur en een hoger rendement. De nieuwe Flamco XStream lucht- en vuilafscheiders hebben een innovatieve en unieke ECO/MAX-stand die de prestaties van het systeem verbetert en zorgt voor een tot 15 procent lager energieverbruik. Bovendien zijn de afscheiders bijzonder gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren.

"Wat de Flamco XStream uniek en bijzonder energiebesparend maakt, is zijn ECO/MAX-stand," aldus Maarten van de Veen, CEO van de Flamco Groep. De ECO-stand heeft een lagere weerstand en drukval. Slechts een gedeelte van het water gaat door de afscheider, zodat de systeempomp minder vermogen hoeft te leveren. Hierdoor kan het afscheidingsproces uiterst efficiënt worden uitgevoerd. De MAX-stand wordt vooral gebruikt bij het opstarten van het systeem. Al het systeemwater wordt door de XStream geleid. Dit heeft als voordeel dat de lucht-, vuil- en magnetietdeeltjes zeer snel worden opgevangen. Zo kan de installatie snel werken op een comfortabele en energie-efficiënte wijze.

"Tot 6 procent hoger rendement"

Flamco biedt het nieuwe product aan in drie versies: De XStream Vent luchtafscheider verwijdert luchtbellen snel en effectief. Dit voorkomt corrosie en geluidsoverlast. De XStream Clean vuilafscheider vangt zelfs de kleinste vuil- en magnetietdeeltjes op dankzij de krachtige magneet. Een verwarmingssysteem dat vrij is van onzuiverheden heeft een lager energieverbruik, minder slijtage, minder last van uitval en daardoor een langere levensduur. De gecombineerde lucht- en vuilafscheider XStream Vent-Clean is de ideale oplossing voor situaties waar het installeren van een afzonderlijke luchtafscheider en vuilafscheider problematisch is. Alle drie de versies beschikken over ingebouwde isolatie, waardoor het warmteverlies nog verder wordt beperkt.

"Met de introductie van de Flamco XStream zetten wij een nieuwe standaard op het gebied van lucht- en vuilafscheiding," zegt Maarten van de Veen. "Dankzij het aanzienlijk verlaagde energieverbruik, het rendement dat tot 6 procent hoger is en de langere levensduur van het centrale verwarmingssysteem, mogen wij de prestatie van onze productinnovatie zonder overdrijving "extreem" noemen."

Eenvoudige montage

De Flamco XStream is voorzien van een 360 graden draaibare aansluiting, waardoor hij zowel in verticale, horizontale en diagonale leidingen kan worden geïnstalleerd. De doorstroomrichting van het systeem speelt geen rol, hetgeen installatiefouten voorkomt. De afscheiders zijn verkrijgbaar met drie verschillende aansluitingen: met binnendraad, met compressiefitting en met vlakdichtende buitendraad voor compacte en snelle installatie in bestaande systemen. Nog een handige functie: Een geïntegreerde service-indicator vervangt afzonderlijke stickers. Deze geeft aan wanneer de XStream Clean het laatst is doorgespoeld of wanneer XStream Vent het laatst is geventileerd in de MAX-modus.

Foto: Flamco