Beveiligingstoestel voor maximale bescherming tegen vloeistofklasse 5

Geplaatst op 19 augustus 2016 door Redactie

Tijdens de Installatie Vakbeurs Hardenberg, van 13 tot en met 15 september 2016, introduceert Kemper het nieuwe FK-5 beveiligingstoestel voor de beveiliging van drinkwater tegen vloeistofklasse 5 in Nederland. Het beveiligingstoestel biedt veel functionaliteit, zekerheid en een groot bedieningsgemak.

De Waterwerkbladen 4.1 en 4.2 in combinatie met de NEN/NBN EN 1717 stellen de hoogste eisen aan de te installeren beveiliging van drinkwater tegen niet-drinkwater van vloeistofklasse 5: een onderbreking tussen deze vloeistoffen en de drinkwaterleiding.

Het KEMPER FK-5 beveiligingstoestel (figuur 369) biedt maximale bescherming tegen vloeistofklasse 5 en tegelijkertijd een groot bedieningsgemak door het besturingssysteem met touchscreen. Herkenbare symbolen leiden de gebruiker intuïtief door het menu en maken de toepassing van alle functies eenvoudig.

Het FK-5 beveiligingstoestel is in twee pompmaten leverbaar, waardoor hij in veel situaties inzetbaar is. Of nou een grote opvoerhoogte moet worden overwonnen of een grote volumestroom geleverd moet worden, en ondanks zijn compacte afmetingen, heeft hij een indrukwekkende capaciteit.

Met behulp van de tijdsbesturingsfunctie kunnen individuele bedrijstijden geprogrammeerd worden en daardoor kunnen tappunten tegen onbevoegd gebruik beveiligd worden Een USB-poort maakt het mogelijk de verbruiksgegeven uit te lezen. Het FK-5 beveiligingstoestel kan externe pompen aansturen, bijvoorbeeld voor het bijmengen van stoffen of voor de aanvoer van water uit een externe bron, bijvoorbeeld regenwater. Verder kan het beveiligingstoestel spoelmaatregelen van de drinkwaterleiding en een reinigingsprogramma var de tank uitvoeren.

Gebr. Kemper staat op de Installatie vakbeurs Hardenberg in hal 4, stand 438.