Fivea krijgt nieuwe motor

Geplaatst op 20 december 2021 door Redactie

Zo'n 25 jaar geleden kwam de eerste automatische accuvlechtmachine op de Nederlandse markt. Een lompe, zware en kostbare machine. De verkoop aan de doelgroep, de ijzervlechter, kwam moeizaam op gang. Deze voor de ijzervlechter ontwikkelde machine werd ontdekt door de vloerverwarmingsmonteur, die zo veel comfortabeler en sneller zijn werk kon doen. Doch de machine bleef zwaar.

FIVEA ging op zoek naar mogelijkheden een machine te ontwikkelen, die vooral voor de aanleg van vloerverwarming kon worden ingezet. De opdracht was: licht van gewicht, stiller, een gelijkwaardige snelheid, minder draadverbruik en vooral aanzienlijk goedkoper, waardoor deze binnen het financiële bereik van de installateur zou komen. Zo ontstond eerst de FIVEA RT 308-B.
In 2016 werd deze machine op 23 onderdelen gewijzigd en verbeterd. Dit werd de RT 308-C.

De motor van de Fivea is steeds ongewijzigd gebleven. Uit de markt kwam de wens om sneller te kunnen werken. Uiteindelijk werd in Japan een motor gevonden die aan alle wensen voldeed.
Hij moest voor- en achteruit kunnen draaien, goed aan kunnen trekken en er moest sneller mee kunnen worden gewerkt. De FIVEA RT 308-E zal in het najaar van 2021 worden geïntroduceerd met de nieuwe brushless motor. Dus een machine-update die je niet ziet, maar wel voelt. Een onzichtbare vernieuwing.