Evenementen in Van Nelle Fabriek in natuurlijk schone lucht dankzij nieuw luchtreinigingssysteem

Geplaatst op 04 november 2021 door Redactie

De allergrootste zaal van de Van Nelle Fabriek (de Tabaksfabriek, 4.500 m2, met ruimte voor maximaal 4.000 bezoekers) is voorzien van een nieuw luchtreinigingssysteem dat op natuurlijke wijze 99,9% van alle schadelijke micro-organismen zoals sporen, bacteriën en virussen onschadelijk maakt.

Met het systeem, dat al meer dan twintig jaar wordt toegepast in o.a. de voedingsmiddelenindustrie, in hotels en op cruiseschepen zet de Rotterdamse locatie een belangrijke stap naar een gezond en veilig binnenklimaat. “Als toplocatie willen we onze gasten, maar zeker ook onze eigen medewerkers en niet te vergeten die vele tientallen tijdelijke krachten die hier dagelijks aan grote evenementen werken het allerbeste bieden. Een veilig en natuurlijk binnenklimaat is daar een onmiskenbaar onderdeel van,” aldus Vincent Penseel, general manager van Van Nelle Fabriek Events.

Het systeem is aangelegd door Lamers Reinigingstechniek (i.s.m. met Arco Luchttechniek en De Luchtkanaalreiniger) dat werkt met luchtreinigers met de gepatenteerde AOP- luchtzuiveringstechnologie (Advanced Oxidation Process). In de toevoerkanalen naar de Tabaksfabriek werden in totaal zes UV-C led-cellen, elk voorzien van eigen katalysatoren, geplaatst. Die cellen genereren onschadelijke oxidanten die vervolgens razendsnel afrekenen met de aanwezige micro-organismen. Zowel die vrij rondzweven in de lucht, als de organismen die zich op harde oppervlakten hebben genesteld.

Dat de techniek ook voor 99,9% afrekent met SARS-CoV-2 (het coronavirus) is volgens Sander Lamers op dit moment ‘een prettige bijkomstigheid’. “Het corona-verhaal heeft de zorg voor een veilig binnenklimaat een flinke impuls gegeven. Onze voornaamste markten zijn overigens voedselfabrikanten, productielocaties, hotels en restaurants. Daar zijn ze al decennia bezig om de lucht zo schoon mogelijk te houden.”

De snelheid waarmee de lucht wordt gereinigd – niet alleen van organismen, maar ook van geuren – is indrukwekkend, volgens Lamers: ”Als je in de Tabakfabriek 1.000 sigarenrokers zou plaatsten, dan ruik je dat uiteraard op het moment dat ze daar staan te roken. Maar als ze een half uur weg zijn uit de zaal ruik je al niks meer.”

De led-cellen doen 24/7 op natuurlijke wijze hun zuiverende werk, zonder enig residu. Het systeem doet dus continu en tamelijk onzichtbaar z’n werk. Dat vonden Sander Lamers en Vincent Penseel een gemiste kans. Dus lieten ze een plexiglazen kijkluik in het toevoerkanaal bouwen, zodat het blauwe licht van de luchtzuiverende ledlampen voor eenieder zichtbaar is.

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement