Even slimme als secure digitale regeling

Geplaatst op 13 juni 2016 door Redactie

Op de laatste VSK introduceerde IMI Hydronic Engineering onder meer TA-Slider en TA-Modulator, een tweetal innovatieve oplossingen op het gebied van waterzijdige regeling en inregeling. “Onze organisatie is continu uitermate innovatief bezig” vertelt managing director Gerrit van Doorn. “Per jaar brengen wij als IMI TA circa 15 nieuwe producten op de markt.”

Meer dan 200 instelmogelijkheden
Als wereldwijde aanbieder is IMI Hydronic Engineering specialist op het gebied van hydronische distributiesystemen, oplossingen voor ruimtetemperatuurregeling; met veel ervaring met betrekking tot optimalisatie en efficiëntieverhoging van HVAC-systemen. “Al sinds de oprichting van de onderneming zetten wij ons in om kwalitatief hoogwaardige producten met een lange levensduur te leveren, wat tot uitdrukking komt in de selectie van grondstoffen, de duurzame productieprocessen en de technologie van de producten. Wij helpen onze partners om energiezuinige en betaalbare verwarmingssystemen te realiseren.” In de onderneming zijn de merken IMI Pneumatex, IMI TA en IMI Heimeier samengebracht.

“Wij zijn een van de eersten die dit systeem op deze manier aanbieden”

“Kort samengevat is de TA-Slider de motor om o.a. de TA-Modulator, drukgecompenseerde regel- en inregelafsluiter, aan te sturen” legt Gerrit van Doorn uit. “Als tool is de app HyTune beschikbaar, die je in staat stelt om op je smartphone de TA-Slider digitaal te configureren met alle instellingen en karakteristieken die je nodig hebt, en de serie 160/500 is zelfs met de bijgeleverde dongle te bedienen. Bij toepassing van beide producten zijn ook de gewenste waterhoeveelheden in te stellen door o.a het GebouwBeheerSysteem. De TA-Slider beschikt over meer dan 200 instelmogelijkheden. Wij zijn een van de eersten die dit op deze manier aanbieden. Met deze vinding is IMI Hydronic Engineering zijn tijd ver vooruit.”

TA-Slider en TA-Modulator
De TA-Slider is een volledig digitaal (middels smartphone of PC) configureerbare motor voor alle regelsystemen met of zonder BUS communicatie, leverbaar in een compacte (160/500) en een grote (750/1250) uitvoering, waarbij de eerstgenoemde aan de onderzijde van de afsluiter gemonteerd kan worden. “De versie 750/1250 biedt bovendien een heel ander en omvangrijker scala van mogelijkheden. TA-Slider is met recht de meest geavanceerde motor in de huidige markt.” Waterzijdige inregeling behoort nu tot de mogelijkheden.


De TA-Modulator is een uiterst nauwkeurige drukverschilregelaar voor een modulerende regeling en inregeling. Deze innovatieve drukonafhankelijke regel- en inregelafsluiter regelt zo nauwkeurig dat de gebruiker tot 18% op de jaarlijkse energiekosten kan besparen. De automatische drukverschilregeling zorgt ervoor dat overdebiet en daardoor ook mogelijke geluidsklachten geen rol meer spelen. TA-Modulator draagt zorg voor wel 50% minder energieverlies in retourleidingen en daarmee een hogere energie-efficiëntie voor koelapparatuur en ketels. Voor de installateur betekent dat een optimale installatie met een klachtenvrij resultaat door de betrouwbare werking, en een lagere investering zonder additionele kosten. De regelaar in combinatie met de TA-Slider biedt een moderne oplossing, zonder complexe leidingberekeningen.

Nauwkeuriger en zuiniger
Gerrit van Doorn: “Voor elke leef- of werkruimte geldt dat een optimale regeling een vereiste is om een optimaal leef/werkklimaat te realiseren. Als de regeltechniek van een verwarmings- of koelsysteem niet goed gekozen is, ontstaan er temperatuurafwijkingen die het comfort niet ten goede komen. Bovendien zal de energieconsumptie onnodig stijgen en kunnen er talloze ondefinieerbare klachten veroorzaken.”

“Samengevat is TA-Slider de motor om TA-Modulator aan te sturen”

IMI Hydronic Engineering biedt nu met de TA-Modulator in combinatie met de TA-Slider een even innovatieve als elegante oplossing om genoemde problemen het hoofd te bieden. Bij toepassing van deze nieuwe revolutionaire producten krijgt de klant exact de hoeveelheid energie die nodig is om een perfect comfort en een lage energierekening te garanderen.


“Wij waren al tijden bezig om op afstand regelen en beheren van waterstromen te realiseren. Nu, in 2016, kunnen we die oplossing bieden op de meest moderne manier die denkbaar is; de mogelijkheden die de meest actuele communicatieprotocollen bieden, helpen ons daarbij. Dat houdt in dat wij met onze nieuwe producten nauwkeurig kunnen inregelen en in bedrijf stellen. De toegepaste technieken geven de gebruiker de mogelijkheid om installaties nauwkeuriger te controleren en daarmee het energieverbruik van installaties volledig onder controle te houden.”

Reageren

Vul de gegevens in en uw naam en reactie zullen op de website worden getoond. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement