EVBox Livo, het best beoordeelde laadstation voor thuis

Geplaatst op 16 oktober 2023 door Redactie

Elektrische voertuigen (EV's) winnen snel aan populariteit, en dat is geen verrassing. Ze zijn milieuvriendelijk, efficiënt en vertegenwoordigen de toekomst van mobiliteit. Betrouwbare laadoplossingen zijn van cruciaal belang, en daarom introduceert EVBox met trots de EVBox Livo, de winnaar van de Autobild | P3 Wallbox Benchmark 2023-test en Red Dot Design Award 2023. Dit laadstation combineert hoge prestaties met slimme functies, waardoor het de ideale keuze is voor thuisgebruik. Thuis laden is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Met EVBox Livo geniet je van betrouwbaarheid en installatiegemak. Het laadstation is gemakkelijk en binnen enkele minuten te installeren en te configureren, dit is mogelijk door: een eenvoudig te monteren muurbeugel en kabelinvoermogelijkheden, de EVBox Install-app die je stap-voor-stap door het installatieproces begeleidt en de mogelijkheid om het laadstation direct en zonder account te testen.

Het laadstation is IP55 en IK10 gecertificeerd en daarmee water-, stof- en schokbestendig. Dit laadstation levert maximale laadsnelheden bij zeer lage temperaturen tot -30 °C en zeer hoge temperaturen tot 50 °C, door de geïntegreerde heatsink-technologie. Ook beschikt het over ingebouwde veiligheid en cyberbeveiliging: een Trusted Platform Module (TPM) en communicatieprotocol OCPP 2.0.1.

EVBox Livo beschikt ook over slimme (laad)functies en ondersteunt integratie met het energiebeheersysteem thuis. Het laadstation kan hierdoor helpen om kosten te besparen en tegelijkertijd de laadsnelheid, veiligheid en duurzaam energiegebruik te optimaliseren. Afzonderlijk van EVBox Livo wordt de EVBox Dynamic Load Balancing-kit verkocht. Load Balancing betekent dat er rekening wordt gehouden met het verbruik van andere apparaten in huis, zodat het netwerk niet overbelast raakt. Daarnaast is het mogelijk om het laadstation te gebruiken met laadbeheermanagementsoftware EVBox Everon, waarmee alle laadsessies inzichtelijk worden en online kunnen worden beheerd. EVBox Livo is ook EEBUS-ready, waardoor het mogelijk is om het laadstation te integreren met een energiebeheersysteem thuis mét zonnepanelen. Tot slot kan het over-the-air updates ontvangen, waarmee in de toekomst nog meer slimme functionaliteiten kunnen worden toegevoegd.

EVBox Livo is verkrijgbaar als 7,4 kW, 11 kW of 22 kW-lader en zowel leverbaar als socket variant of leverbaar als variant met een vaste laadkabel.

Bezoek de EVBox Livo-pagina voor meer informatie.