ErP-proof verwarmen met de Solida elektrische convector

Geplaatst op 13 september 2023 door Redactie

De Solida elektrische convector heeft een elegant uiterlijk, beschikt over verschillende slimme snufjes én voldoet aan de ErP regelgeving.

Veel mensen verwarren convectoren met radiatoren. Dat is ook niet verwonderlijk, want qua uiterlijk lijken ze best veel op elkaar. Misschien komt het door de naam, die voor velen niet direct iets zegt. Convectie betekent opstijgende warme lucht. Een convector is dus een luchtverwarmer. In tegenstelling tot radiatoren, produceren convectoren geen stralingswarmte. Convectoren bestaan al heel lang in centrale verwarmingsinstallaties.

Elektrische convectoren

Een elektrische convector levert aan de hand van de gewenste warmtevraag een aangename warme lucht. Hij levert warmte zoals het bij convectoren bedoeld is, ook indien nodig met hogere temperaturen.

Elektrisch verwarmen met de Solida

De Solida elektrische convector is dé perfecte convector wanneer u op zoek bent naar een design convector voor luchtverwarming in gemiddeld tot kleine ruimtes.
De warmte van de Solida kan met hogere en lagere temperaturen door de convector worden gerealiseerd. Daarnaast beschikt de convector over een klokthermostaat, waarmee eenvoudig het tijdstip van verwarmen kan worden ingesteld. Hij is geschikt voor zowel droge als vochtige ruimten(IP24) en voldoet aan de ErP* regelgeving, wat inhoud dat de Solida goedgekeurd is als energiebesparend product.

Belangrijke voordelen

Naast bovenstaande kenmerken zijn er nog een aantal andere belangrijke kenmerken van de Solida;

 • Open raam detectie
  De convector wordt uitgeschakeld op het moment dat er koude inkomende lucht wordt waargenomen.
 • Vakantiemodus
  Stel een periode in, waar de convector niet hoeft te verwarmen.
 • Boost-functie
  Voor een periode van twee uur kun je de convector een boost geven tot 32 graden om een ruimte snel te verwarmen.
 • Verbruiksmeter
  Hou precies bij hoeveel kWh de convector heeft verbruikt.
 • Toetsenblok
  Hiermee staan de toetsen op 'slot'.


*ErP staat voor Energy related Products en is de energierichtlijn van de Europese Unie. Het is in het leven geroepen om energiebesparing te bevorderen.