Er moet een laagdrempeliger energietransitie komen voor huiseigenaren

Geplaatst op 08 september 2020 door Redactie

Het zou doodzonde zijn als de berekening van het Planbureau voor de Leefomgeving ertoe leidt dat huiseigenaren het bijltje erbij neer gooien en hun plannen voor verduurzaming van hun woning naar de prullenbak verwijzen.

Het kan in kleine stappen en leidt bij grote aantallen ook tot het gewenste resultaat. Daarom moet er een laagdrempelige energietransitie komen, die mensen goed kunnen overzien. Want zelfs voor degenen die de investeringen wel kunnen betalen, kan de ‘gedoe-factor’, zoals ik het bezwaar tegen het openbreken van een huis noem, mensen ervan weerhouden hun huis klimaatneutraler te maken" zegt Medy van der Laan, voorzitter van Energie-Nederland in de Volkskrant.

Lees het volledige artikel in de Volkskrant

Bron: Energie Nederland


Reacties

Wim

11 september 2020 om 21.48 uur

Marko heeft gelijk van die vreselijke en dure water pompen moeten we af, die kosten heel veel electra stroom en zijn voor de gewone man/vrouw niet te betalen en werken redelijk als je vloer verwarming hebt, maar in zeer veel bestaande oudere huizen is vloerverwarming niet aan te leggen, dus gewoon houden dat gas dan maar betrekken uit buitenland en de Groningers helpen met hun huizen te verstevigen of op nieuw bouwen.

marko

10 september 2020 om 14.49 uur

ja!! afstappen van die krankzinnige warmtepompen etc. en met een noodgang kernenergiecentrales bouwen.

Reageren

Vul uw gegevens in en uw naam en reactie zullen worden getoond.
Dero-Uitgevers gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens.
Bekijk het privacy statement