Enphase Energy lanceert nieuwe IQ8 Microinverters in Nederland en Frankrijk

Geplaatst op 31 mei 2023 door Redactie

Enphase Energy, Inc. (NASDAQ: ENPH), een wereldwijde speler op het gebied van energiebeheer en 's werelds grootste leverancier van op micro-omvormer gebaseerde zonne- en batterijsystemen, lanceert de IQ8 Microinverters met een piekvermogen van 384VA in Nederland en Frankrijk. Deze nieuwe producten ondersteunen de nieuwste krachtige zonnepanelen en zijn een aanvulling op de eerder geïntroduceerde IQ8M en IQ8+ Microinverters, die vorig jaar op de markt kwamen.

De nieuwe IQ8 Microinverters zijn ontworpen om de energieproductie van zonnepanelen te maximaliseren en kunnen een continue gelijkstroom van 14 ampère beheren. Deze micro-omvormers zijn geschikt voor zonnepanelen met hoger vermogen en bieden een grotere energie-opbrengst, terwijl de compatibiliteit met eerder uitgebrachte IQ8 Microinverters volledig behouden blijft. Er zijn drie nieuwe micro-omvormers geïntroduceerd: de IQ8MC, IQ8AC en IQ8HC. Elk van deze omvormers heeft een piekvermogen van respectievelijk 330VA, 366VA en 384VA, en zijn ontworpen om naadloos te integreren met een breed scala aan zonnemodules tot 560W DC. Bovendien worden alle micro-omvormers uit de IQ8 Series geleverd met een beperkte garantie van 25 jaar.
De micro-omvormersystemen van Enphase integreren met de IQ Gateway. Eenmaal verbonden met het internet, verbindt deze de Enphase zonne-energiesystemen met het Enphase App monitoring platform en maakt energiemonitoring per paneel en inzichten voor operations en onderhoud eenvoudig.